Здравейте колеги,
предстои ми явяване на конкурс за юрисконсулт в общинска администрация!
По отношение на първия етап от същия, а именно решаване на тест, няма публикуван конспект с нормативни актове, които да послужат като ориентир за по-прецизната ми подготовка!
Съсредоточила съм вниманието си върху следните нормативни актове - ЗДС,ЗМСМА,ЗС,ЗОС,ЗМДТ,ЗУТ,ЗОП,НВМОП,ЗСПЗЗ!
Понеже работата в общинска администрация обхваща твърде разнообразна правна материя, се притеснявам за естеството на въпросите и техния обхват!
В тази връзка, моля ако има колеги, които са се явявали на подобен конкурс да ми дадат малко напътствия и евентуални примерни въпроси!
Ще ви бъда много благодарна!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за юрисконсулт в община
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Конкурс за юрисконсулт в община
Тези закони трябва да четете, погледнете и КТ. Обърнете внимание на правомощията на кмета , общинския съвет ,обжалване на актовете на кмета , срокове .Като цяло теста е лесен.Желая Ви успех.
- vesela84
- Нов потребител
Здравей, важен закон от който дават много въпроси на тестовете е ЗА.Щом няма конспект прочети си длъжностната характеристика, където е описано общо взето с каква материя ще се занимаваш и оттам може да се направи и извод кои закони ще са ти необходими.Но на всички тестове, които съм се явявала масово въпросите са от ЗДС, ЗА и специализираните закони, необходими за самата длъжност.И по мое впечатление, въпреки че доста от тестовете съм взимала е,че не са толкова лесни, колкото се говори.Често за едно място се явяват по 50 души и някои отт тестовете са ги направили максимално трудни.За пример давам една Изпълнителна агенция за която кандидаствахме 36 души, от които към 25 се явиха реално само 4 успяха да стигнат до интервю.Успех!
- velikova_
- Потребител
Благодаря ви за ценните съвети дами!
Всичко добро от мен!
Всичко добро от мен!
- dimitrova82
- Нов потребител
Подготви се и върху конфликта на интереси. Ще ти е необходим!
- whiskey
- Потребител
ОК! Благодаря!
- dimitrova82
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|