Здравейте,
Някой да е защитавал нарушител по ЗДвП, чието нарушение е установено с камера? Още нямам такъв случай и ми е интересно как процедира съда.
Благодаря Ви
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
камери и КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
пак за камерите.
Тъй като в София наистина монтираха камери отново се поставя въпросът са ли те годно доказатествено средство? Според мен не са, тъй като по НПК знаете че следва да има разрешение за тяхното използване. 2ро - на снимката на колата ако се вижда само номерът, как ще се установи лицето което е управлявало МПС при нарушението?
- leator
- Потребител
Не мога да разбера никой ли не го интересува възможно ли е при настоящата уредба да се ползва запис от камера за установяване на нарушение и за установяване на нарушителя, или пък всичко е ясно?.
- leator
- Потребител
Основното предназначение на тези камери е изготвянето на видеозаписи, които да могат да се ползват и като ВДС.
С Уважение: ............................
- nikilex
- Потребител
......... и все пак..........струва ми се, че тези записи са плод на СРС, по смисъла на закона, така че ако не са разрешени за използване по предвидения ред, то същите не са годно доказателствено средство. Считам, че същото важи и за снимките, правени при вдигане от паяк на неправилно паркирали автомобили /поне в софия снимат/
- lakov
- Потребител
lakov, напълно съм съгласен с Вас. За мен, ако бъде издадено НП въз основа на запис от камера, при сегашната правна уредба то следва да бъде отменено.
Освен това, във връзка с мнението на предния колега: Дори и да се приеме, че тези записи са редовно доказателствено средство и процесният автомобил е "нарушител", ок, но как ще се установи кой е управлявал МПС-то? Вината няма да бъде доказана.
Освен това, във връзка с мнението на предния колега: Дори и да се приеме, че тези записи са редовно доказателствено средство и процесният автомобил е "нарушител", ок, но как ще се установи кой е управлявал МПС-то? Вината няма да бъде доказана.
- leator
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|