начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СЪДЕБНИ ТЕРМИНИ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СЪДЕБНИ ТЕРМИНИ

Мнениеот betina » 18 Дек 2006, 12:10

Може ли да ми кажете как се нарича искането на някоя от страните към съдията да ПОКАЖЕ на свидетел дадено писмено доказателство.

Другото ми питане е как се наричат дадени обидни реплики, заради които е образувано дело за непозволено увреждане. Самите изрази са цитиарни в исковата молба и мисля, че се казват "инкриминирани", но не съм сигурна.

Предварително благодаря за помощта!
betina
Потребител

Мнениеот kenn4o » 21 Дек 2006, 13:45

Да репликите се наричат инкриминирани защото те са повода за започване на конкретното наказателно производство. Колкото до показване на вещите то термина е предявяване, което означава запознаване или още представяне.
kenn4o
Потребител

Назад към Наказателно право