начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Молба за помощ - гр./нак. право

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба за помощ - гр./нак. право

Мнениеот mariann » 26 Май 2007, 09:26

Моля, ако има някой запознат с гр. и нак. право да ми каже дали е възможно в процеса на гр. дело да бъде повдигнато обвинение в престъпление по нак. кодекс и заведено нак. дело след свиделски показания и представяне на други доказателства.

Благодаря предварително!
mariann
Нов потребител

Мнениеот naska » 26 Май 2007, 21:58

Ако е изтекла давността за съответния вид извършено престъпление това означава, че се е погасило и правото на държавата да преследва извършеното деяние... Сигурен ли сте обаче дали тази давност наистина е изтекла, дали не е била спирана или прекъсвана?!
Ако не е и е изтекла и абсолютната давност - няма наказателно преследване, освен за престъпленията, срокът за преследването, на които не се погасява с изтичането на давност.

Но това са както казахте:

"Само хипотетични разсъждения но все пак възможен сценарий."

За детайлна информация - адвокат.
naska
Младши потребител

Мнениеот divain » 27 Май 2007, 11:40

.

"mariann Пуснато на: 26 Май 2007 08:26 am Заглавие: Молба за помощ - гр./нак. право

--------------------------------------------------------------------------------

Моля, ако има някой запознат с гр. и нак. право да ми каже дали е възможно в процеса на гр. дело да бъде повдигнато обвинение в престъпление по нак. кодекс и заведено нак. дело след свиделски показания и представяне на други доказателства.

Благодаря предварително! "

Колегите писали преди мен са напълно прави - за да се реши проблема Ви се обърнете към адвокат . В такъв случай може да се поиска спиране на делото :" ... докато при разглеждането на едно гражданско дело се разкрият престъпни обстоятелства , от установяването на които зависи изходът на гражданския спор...чл.182 ал.1 д ГПК" - така прекъсва давността .
Не чакайте дълго ! :lol:
:wink: УСПЕХ!
divain
Потребител

Мнениеот ivan33 » 27 Май 2007, 12:27

Съгласен съм, че за повече информация питащия трябва да се обърне към адвокат ,напълно сте прави. Той сигурно го е и направил..
Но кой е по-прав от отговарящите :
Първият , който твърди, че съдът сам праща материалите на прокурор или този , който твърди , че се иска спиране на делото. Според мен втория.Аз лично съм чул и др. мнение, че засегнатата страна сама сезира прокуратурата и то също е на адвокат.
Ето затова питат хората , а не за да си решат безплатно проблема .
Защото чак пък толкова различните мнения ги хвърлят в недоумение,
Аз лично смятам , че с питане във форума никой не си е решил правния проблем-той рано или късно се обръща към адвокат.
Но че този форум е изключително полезен както за хора неюристи , така и за юристите, спор няма. Първите обогатяват правната си култура , а вторите по тоя начин поддържат живата връзка с практиката, както правилно е написал skribtor
ivan33
Потребител

Назад към Наказателно право