начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

телефонен сексуален тормоз

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

телефонен сексуален тормоз

Мнениеот georgi_ivanov » 21 Май 2014, 22:44

привет,

днес получих 2 обаждания по телефона от някакви бандити,като първото беше от някаква клиника. Обади се някакъв доктор не помня името от скрит номер и ми каза,че някакъв негов пациент бил посочил моя номер, като свой сексуален партньор. От разговора с доктора разбрах,че пациента му били открити венерически заболявания,като той ме покани да се изследвам за тях от контакта си с пациента му. Аз казах,че имат някаква грешка и нямам сексуална партньорка от години. Затворих му телефона и след 5 минути ми звъни друг явен номер. Номерът който ми се обади беше една жена,която ме попита как е бачкането? Така се изрази, а после ми каза, че била ми правела свирка. Вика ми не помниш ли каква свирка ти направих? Аз и затворих. След това тя само ми призвъня явно очаквайки пак да и се обадя. От цялата тази история аз изпитах силен стрес и притеснение,като имам номера от който ми звънна жената, която ми каза за свирката. Искам да потърся отговорност и да подам жалба за сексуален телефонен тормоз. Къде да я внеса и по какъв ред за да може да се разкрие ползвателя на телефона? Какви доказателства да приложа, за да мога да докажа нанесените ми вреди. Пазя номера в регистъра на входящите си обаждания.

Благодаря предварително за отговора
georgi_ivanov
Младши потребител

Re: телефонен сексуален тормоз

Мнениеот street » 22 Май 2014, 22:39

Не искам да те "отчайвам'' но и да пуснеш жалба нищо няма да се получи. Първо ,че няма престъпление. Някой ти се обадил - говорил ти глупости и т.н.
Вероятно са пробвали наред номерата и който се върже, сигурно са някакви измамници с "нова схема", но явно не е сработила при теб и са се отказали.
Бъди сигурен ,че няма да получиш друго обаждане. А за телефонна справка за такова нещо да дадат от операторите само по жалба няма да стане. Трябва да има образувано досъдебно производство и то за престъпление което се наказва с лишаване от свобода повече от 5г. А в твоя случай няма да образуват на 100% За 3-4 обаждания по телефон и някой да говори глупости и да се опитва да те лъже, без да е искал дори и пари никой няма да образува досъдебно.
На 100% си бил поредният телефонен номер, на който са се опитали са си пробутат измамата , но не им се е получило.
Ако се беше вързал , вероятно щеше да се почне с изнудване за пари и ако не им дадеш - заплахи ( нали се сещаш че поне 1 на 10 е имал такива "преживявания" - все някой ще "клъвне")... защото е вероятна схемата: "доктора" те "вкарва" във филма и след това "мнимата" свиркаджийка се обажда за потвърждение на "истината" и ще те изнудва за да не се оплаква , защото по принцип по НК има такова престъпление - Чл. 135. (1) Който, като знае, че страда от венерическа болест, зарази другиго със същата болест, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба до двеста лева.

Така ,че спи си спокойно - измамниците са се отказали на 100%.

За твое успокоение ако искаш подай жалба, все ще послужи като информация за мвр, за евентуално нова схема за измама - поне ще спасиш някой наивник
Аватар
street
Потребител

Назад към Наказателно право