- Дата и час: 23 Ное 2024, 11:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искат да изкарат синът ми престъпник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Искат да изкарат синът ми престъпник
преди три седмици синът ми и негови съученици се поливат с вода в междучасието,тои извиква едно момче/коки/ и го заливат и него.След семица директора ни вика за да ни каже че ще изпрати моя син и цецо в ТВУ защото са влизали в квартирата на коки иса го били.Три дни след това полицията намери извършителите и се доказа че твърденията на директора са лъжа,но ни накараха да пишем извинения за това че са залели коки.Бяхме възмутени и пуснахме жалба до инспектората срещу директора за заплахите.Днес ми съобщиха че бащата на коки ще съди момчетата за поливането с водата като го е формулирал като малтретиране над съученик,ако не си отдръпнем жалбата.Бащата е клечка ,но децата са отличници и в момента са в стес.Не знам към кого да се обърна дали правото ще е на страната на парите
- svetylka
- Нов потребител
какво е "коки"? Ако е името на едно от децата не трябва ли да се пише с главна буква?
А по същество не мисля че има причина за паника. Не описвате на колко години са децата, във всеки случай ако става дума за съд по-вероятно е срещу родителите да бъде заведен граждански иск за вреди, но за да бъде уважен трябва вредите да бъдат доказани - например че поляният с вода се е разболял в следствие на поливането или че в страдал много от това, че е бил мокър.
Изобщо така както сте изложил фактите изглежда иде реч за тривиален битов скандал.
Аз бих ви посъветвал обаче да заведете дело срещу директора от частен характер и да сезирате прокуратурата, разбира се след консултация с адвокат.
НК:
Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта
набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински
доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до
шест години и с обществено порицание.
Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10
от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго
или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем
хиляди лева и с обществено порицание.
А по същество не мисля че има причина за паника. Не описвате на колко години са децата, във всеки случай ако става дума за съд по-вероятно е срещу родителите да бъде заведен граждански иск за вреди, но за да бъде уважен трябва вредите да бъдат доказани - например че поляният с вода се е разболял в следствие на поливането или че в страдал много от това, че е бил мокър.
Изобщо така както сте изложил фактите изглежда иде реч за тривиален битов скандал.
Аз бих ви посъветвал обаче да заведете дело срещу директора от частен характер и да сезирате прокуратурата, разбира се след консултация с адвокат.
НК:
Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта
набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински
доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до
шест години и с обществено порицание.
Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10
от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго
или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем
хиляди лева и с обществено порицание.
Dark side of the force is a pathway to many abilities some would consider unnatural...
- Pongo76
- Младши потребител
Децата са на 15 години.Знам че Коки трябва да се пише с главна буква,но дали заслужава.Ами искат да изкарат поливането като малтретиране над "Коки" децата едва ли са се замислили за това ,а и всички останали са били мокри.А спрямо директора подадохме жалба до инспектората.Сега тази жалба е проблема ако я оттеглим бащата на"Коки" ще си оттегли също жалбата
- svetylka
- Нов потребител
Знам че Коки трябва да се пише с главна буква,но дали заслужава.
Ами Цецо - и той ли не заслужава главна буква?
-
portokal - Старши потребител
Не знам дали синът ви е престъпник, но определено е хулиган. Ако Коки не е искал да го поливат с вода, те защо са го поливали!!!!!!
И каквото като всички са били мокри? То и при изнасилването всеки прави секс, ама едната страна не го иска, нали.......
Вместо да пишете безсмислици по форумите си възпитайте сина. Не ви е виновен нито директора, нито бащата на детето.
И каквото като всички са били мокри? То и при изнасилването всеки прави секс, ама едната страна не го иска, нали.......
Вместо да пишете безсмислици по форумите си възпитайте сина. Не ви е виновен нито директора, нито бащата на детето.
- theinsider
- Потребител
theinsider написа:Не знам дали синът ви е престъпник, но определено е хулиган. Ако Цецо не е искал да го поливат с вода, те защо са го поливали!!!!!!
Инсайдър, пак не си схванал същността - Цецо е един от деликвентите - той е поливал Коки.
Dark side of the force is a pathway to many abilities some would consider unnatural...
- Pongo76
- Младши потребител
Да, ма го видя, защото аз ти казах, нали?
- Pongo76
- Младши потребител
svetylka написа:Децата са на 15 години.Знам че Коки трябва да се пише с главна буква,но дали заслужава.Ами искат да изкарат поливането като малтретиране над "Коки" децата едва ли са се замислили за това ,а и всички останали са били мокри.А спрямо директора подадохме жалба до инспектората.Сега тази жалба е проблема ако я оттеглим бащата на"Коки" ще си оттегли също жалбата
Точно в ТВУ му е място на синът Ви.заради един такъв като него се наложи по никое време да местя моят син от едно училище в друго,т.к.дори и директорът не предприемаше мерки.
Синът ми беше заливан също с вода,беше му изхвърляна чантата с учебниците през прозореца,дрехите му бяха пускани в излятата вода,това не е ли малтретиране.Възпитайте си хулиганчето,че аман от такива като вас.Ако бях като вас сигурно щях да отида да му откъсна главата на този като вашия син,но просто реших по-безболезнено да го преместя в друго училище.Ето някои подобни постъпки,по-късно стават нещо по-голямо и малкият хулиган е наистина потенциален престъпник.
Нека не звуча грубо и крайно ,но ми е писнало от майки ,които гледам и по-телевизията как защитатават невъзпитаните си отрочета,въпреки че са извършили нещо нередно,вместо да им теглят по един як бой.
- julieta_9
- Потребител
Абе какви ТВУ-та сънувате всички? Как може да правите генарални изводи кой бил и кой не бил "хулиган" от оскъдната информация, която имате. Аз пък съм виждал родители, които за най-безобидна детска глупост - например някой спънал някого или му бутнал сандвича - ходят да се саморазправят и бият. Точно тези възрастни, но очевидно потиснати от комплекс за малоценност и ограничени до нивото на дебилизъм хора, са истинските хулигани.
- Pongo76
- Младши потребител
Пледирайте за крайна необходимост. Лято е, Коки не е особен привърженик на личната хигиена, разнася неприятни аромати - момчетата трябвало да го изкъпят против волята му. Не е имало друг начин за избягване на опасността (Коки не ще да се къпе), причинените с деянието вреди (дискомфортът на Коки от ненадейната баня не на десето число от месеца) са по-малко значителни от предотвратените (дискомфортът на цял клас отличници като Цецо).
- RinTimTim
- Потребител
Няма директор в тази държава който за едно къпане с вода ще иска да прати дете в ТВУ (тях по принцип ги мързи, а и ги е страх). Явно с това дете ножът е опрял до кокала - сигурно тероризира и други деца. Мястото му е в ТВУ - да види че каквото не искаш да правят на теб не трябва да го правиш на други!!!!!
- theinsider
- Потребител
Оттеглете си взаимно жалбите и не се занимавайте с глупости Поговорете си със Цецо , щом е отличник ще разбере че не е хубаво това което прави, а пък този Коки явно няма чувство за хумор щом писка от едно поливане с вода. Нали не са го били, какво толкова. И аз като бях в гимназията и ние се поливахме с вода И този който иска и този който не иска:). Като на мокриш някой който не е в играта той ти слага една ...... и взима шише и те поплива И край , проблема е решен А това за ТВУ са пълни глупости. Все пак всеки е бил на 15 или някои това беше доста отдавна За директора без коментар, колегите са написали. Но май таткото на коки ще излезе най-големия хулиган щом ще подава жалби за такова нещо. Бил съм в положението и на Коки и на Цецо но не съм се сърдил чак толкова
- pokerman
- Потребител
Инсайдър, отново ти се губи казуса. Цецо и синът на Светилка са били заплашени с екскурзия в изправително заведение, защото директорът ги е набедил, че са извършили побой над Коки. Заливането с вода е съвсем отделен факт и се използва като инструмент срещу жалбата срещу директора
- Pongo76
- Младши потребител
Както би рекъл Ю.Вучков "Слушам и не вярвам на ушите си!"
1. ТВУ не съществуват отдавна.
2. Същеструват ВУИ, но там се настаняват непълнолетни, които от години извършват умишлено, упорито и съзнателно деяния, които са престъпления по смисъла на НК.
3. Настаняването във ВУИ става само след като с поправянето на поведението на детето не са се справили в училището, детето не се е повлияло от беседите на "кварталния" /такъв не съществува - това е младши полицейския или полицейския инспектор/, не се е сравил инспектора от ДПС и в крайна сметка детето чрез районната прокуратура е подавано няколкократно на ОКБППМН и набелязаните там мерки също не са имали превъзпитаващ ефект.
Та, изводите са следните: Майката, създала темата се безпокои напразно. Парите на отсрещната страна нямат значение, защото няма престъпление, няма дори нарушение, а да се говори за съдебни дела е смешно.
А най-смешно е как сериозни юристи се впрягат да спорят по казус, чията материя им е чужда
Последно един съвет към родителите на "обвиняемия" -поговорете с инспектор ДПС в местното РПУ и ще разберете, че случката е "буря в чаша вода"
1. ТВУ не съществуват отдавна.
2. Същеструват ВУИ, но там се настаняват непълнолетни, които от години извършват умишлено, упорито и съзнателно деяния, които са престъпления по смисъла на НК.
3. Настаняването във ВУИ става само след като с поправянето на поведението на детето не са се справили в училището, детето не се е повлияло от беседите на "кварталния" /такъв не съществува - това е младши полицейския или полицейския инспектор/, не се е сравил инспектора от ДПС и в крайна сметка детето чрез районната прокуратура е подавано няколкократно на ОКБППМН и набелязаните там мерки също не са имали превъзпитаващ ефект.
Та, изводите са следните: Майката, създала темата се безпокои напразно. Парите на отсрещната страна нямат значение, защото няма престъпление, няма дори нарушение, а да се говори за съдебни дела е смешно.
А най-смешно е как сериозни юристи се впрягат да спорят по казус, чията материя им е чужда
Последно един съвет към родителите на "обвиняемия" -поговорете с инспектор ДПС в местното РПУ и ще разберете, че случката е "буря в чаша вода"
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
Господа!
Воспитавайте децата си така, да не се налага да се разправяте непрекъснато. Синът ми никога не се оплаква, защото знае, че истинския /бъдещ/ мъж трябва да умее да се защитава. ИНАЧЕ ЩЕ ПОРАСНЕ ЕДИН МУХЛ-О!
И по тази причина моят син обича да посещава спортната зала и никой няма да посмее да го закача.
Ами...... защото аз не приемам оплакванията му.
Воспитавайте децата си така, да не се налага да се разправяте непрекъснато. Синът ми никога не се оплаква, защото знае, че истинския /бъдещ/ мъж трябва да умее да се защитава. ИНАЧЕ ЩЕ ПОРАСНЕ ЕДИН МУХЛ-О!
И по тази причина моят син обича да посещава спортната зала и никой няма да посмее да го закача.
Ами...... защото аз не приемам оплакванията му.
- ensso
- Потребител
За мен в случая трябва да се работи с правилника за вътрешния ред, какъвто има всяко училище. Той предвижда достатъчно тежки, съобразени с провинението наказания. След като въпросните ученици са отличници, ако им се наложи втората степен наказание - порицание, то то е достатъчно да им бъдат спрени стипендиите за отличен успех за една година. Ако имат и други провинения - напр. неизвинени отсъствия, за които им е наложено предходно наказание може да се стигне и до изключване. Разбира се, за задействането на горния механизъм основната роля е на директора и учителския съвет.
- drrahnev
- Младши потребител
Моля помогнете искат да изкарат детето ми престъпник
Не извинявам синът си ,че е напръскал Коки с вода,но не мисля че е такова престъпление че да се стига чак до съд.Защото бащата на Коки е внесал жалба и в съда.А директора не виждам кое го оневинява,тъй като от ДП доказаха че момчетата нямат нищо общо с влизането в квартирата и побоя.Сега директора ги заплашва че ще ги наказва че са уронили авторитета на училището,защото не намери друго нито отсъствия нито оценки.Все пак е успокоително че класа ги подкрепя ,но не знам дали това има значение,за директора няма.
- svetylka
- Нов потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|