начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Съобщение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ми да положим усилия да знаят с кои се захващат мутрите

Мнениеот kinshasa » 13 Апр 2007, 15:16

aleks84 написа:Изказвам и своята морална подкрепа! Престъпниците в БГ са безкрайно безочливи, поради корумпираността на правосъдната система. За съжаление...

Нали и ние сме част от тази система, дано само колегите от Бургаския съд наистина помогнат на нашия колега.
И аз подкрепям колегата.
kinshasa
Потребител

Мнениеот zena_koleva » 13 Апр 2007, 16:01

Бързо и успешно поправяне zosimax!Изцяло те подкрепям и винаги съм насреща за помощ. Силно вярвам, че този път БОС ще си свърши работата. Дано...
zena_koleva
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 18 Апр 2007, 19:01

С известно закъснение - огромна и искрена благодарност на всички!

Оги си го знае, но аз пак да кажа, че на една негова дума вярвам повече от колкото на девет тома практика по наказателен процес :) А казуса с циганина е блестящ и поучителен пример защо необразованото малцинство не спазва писаните български закони - просто тяхните без да са писани са и по-страшни, а и се прилагат.

Няма какво да крия - объркан съм и с всеки изминал ден объркването се засилва. Подробности по случая може да прочетете тук - http://bulgaria-of-the-citizens.blogspot.com/
zosimax
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 18 Апр 2007, 20:28

Колежке Колева бих искал да Ви попитам от Бургас ли сте и дали сте завършили НЕГ "Вилхелм Пик".

Имам едно съмнение и се надявам отговорът Ви да го разсее.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот uvella » 18 Апр 2007, 22:04

Със закъснение, предлагам подкрепата си. Щеследя случая, доколкото има инфо във форума и, ако имам идея (няма невъзможни неща, всичко е въпрос на хрумка), ще се включвам. Zosimax, желая бързо оздравяване!!!
uvella
Потребител

Мнениеот ogi » 24 Апр 2007, 17:28

Приятели, днес разбрах, че нашият колега zosimax е бил извикан в Първо районно на МВР - гр.Бургас и е станало ясно, че срещу него има образувана предварителна проверка по сигнал за набедяване подаден от адв. Потеров!

Ето докъде стига безочието на престъпниците - значи може спокойно да пребият човек, а после и да го изкарат виновен...

Какво може да се направи оттук нататък?
ogi
Младши потребител

Мнениеот uvella » 24 Апр 2007, 22:10

Би следвало производството за набедяване да се прекрати. Това е пореден опит за сплашване.
За да има реализиран състав на 268, zosimax тр.да знае, че набедения е невинен. Невиновността на "набедения" се установява с влязла в сила оправдателна присъда.
uvella
Потребител

Пребит, а вече и обвинен

Мнениеот zosimax » 24 Апр 2007, 22:25

От днес вече официално съм обвинен в набедяване на тримата "строители" Георги, Мартин и Станимир. Както същите са заявили по-рано пред полицай Панделиев, водещ полицейската преписка по моя сигнал в I-во РПУ Бургас, автор на тъжбата им е адвокат Благой Потеров. В документа се твърди, че аз просто съм се разгневил поради отказа им да ми предоставят копие от наречения от тях "архитектурен проект" и тръгвайки си съм отправил закана, че съм щял да им създам неприятности. С подаването на сигнала ми в МВР съм осъществил състава на престъплението по чл. 286 от НК, т.е. съм ги набедил в престъпление. Никой от тримата не ме бил докосвал с пръст, това се потвърждавало от всички техни служители в офиса, има си хас.

Стигам до извода, че когато човек подава сигнал в полицията трябва преди това да си е събрал и доказателствата, иначе - да подвива опашка или да скимти ако предпочита. Навсякъде трябва да ходиш със свидетели, знаеш ли къде могат да ти счупят главата или пуснат куршум?

Вече няма съмнение - НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ САМ срещу тях!
zosimax
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 24 Апр 2007, 22:37

uvella написа:Би следвало производството за набедяване да се прекрати. Това е пореден опит за сплашване.
За да има реализиран състав на 268, zosimax тр.да знае, че набедения е невинен. Невиновността на "набедения" се установява с влязла в сила оправдателна присъда.

Защо мислиш, че ще се стигне до присъда, вероятно изобщо няма да се стигне до внасяне на обвинителен акт. При липса на очевидци на побоя освен служители на главните действащи лица, какво ли ще реши смелата прокуратура.

Аз си фантазирам само за детектор на лъжата. От днес нататък живота ми зависи от тази машина, позната ми единствено от телевизията.

Може ли да получа право на проверка истинността на обясненията на "набедените" и на показанията на подчинените им "свидетели". Знам, че не е уредено в закона, но какво ми остава. Търся си сламка.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот ogi » 25 Апр 2007, 12:51

Ами аз проверих въпроса с детектора на лъжата - има такава машина и тя се намира в сградата на Института по психология към МВР, който е на ул. "Балша" в София.

Ще съдействам по всякакъв начин, стига на регионално ниво да поискат да се използува!
ogi
Младши потребител

Мнениеот Sarra » 25 Апр 2007, 16:01

Отдавна не бях влизала във форума и днес прочетох за този театър на абсурда!
Колега, zosimax, приемете моята подкрепа!
Колеги, как бихме могли да помогнем на колегата си? Мисля, че една подкрепа от адвокатската колегия, в която членува и апел за подкрепа от другите АК ще има голямо значение!
Трябва да се задейства гилдията!
Sarra
Потребител

Мнениеот ogi » 25 Апр 2007, 23:12

Не, ето това е театър на абсурда: едно малко момче е изнасилено зверски от няколко мъже (съселяни), като докато си почивали, му забивали бутилка със шутове в ануса... Детето остава инвалид завинаги - и физически, и душевно.

След доста години "съдебен процес", извършителите са осъдени! Да платят няколко десетки лева... Просто хората били близки на местните дерибеи - властимащи и съответно наказанието е като за "наши хора"...
ogi
Младши потребител

Мнениеот ania » 26 Апр 2007, 12:01

Това последното е безумие. Адвокат съм, но всячески се стемя да избегна съдебната зала, там проблемите не се разрешават (в голям процент). Приемете и моята подкрепа!
ania
Потребител

Мнениеот zosimax » 26 Апр 2007, 16:20

Колеги нека внеса уточнение, че в момента не съм регистриран в адвокатска колегия тъй като се водя съуправител на семейна фирма.

Моля, ако има адвокати от Бургас или друго населено място възможно по-близо до същия, да оставят и-мейл адрес за контакт.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот zosimax » 26 Апр 2007, 20:58

Има внесена тъжба срещу мен за набедяване по чл. 286 НК и по нея и по моя и нажена ми сигнали се провежда проверка в РПУ.

Аз не съм подавал тъжба или граждански иск, все пак съобщението ми до РПУ е не за телесната повреда спрямо мен, а за изнудване на жена ми и нейни близки, които са действителните собственици на недвижим имот. С това съобщение аз постъпвам като гражданин узнал за извършено престъпление от общ характер и обществено-задължен по смисъла на чл. 205 ал. 1 от НПК да уведоми орган на досъдебното производство или друг държавен орган. А според съдебната практика в такива случаи се приема, че не може да се третират като набедяване съобщенията от законен повод за образуване на досъдебно производство, тъй като би се стигнало до недопустимо подтискане действието на задължението за уведомяване по цитирания чл. 205 ал. 1 НПК.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 26 Апр 2007, 22:34

Както се спомена по-горе, за да е осъществен съставът на набеждаването в престъпление, трябва да е налице влязла в сила оправдателна присъда, която установява, че набеденият е невинен!
А докъде стигна проверката по Вашият сигнал- за изнудване?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот zosimax » 02 Май 2007, 22:03

Те вече пишат и в блога ми.

Георги Танев, инициатор и главен участник в нанесеният ми побой, е дал свой коментар по темата "Има ли изход?", който можете да прочетете тук - https://www2.blogger.com/comment.g?blogID=3430697041332015379&postID=3696510897988754189
zosimax
Младши потребител

добре сте се събрали тука

Мнениеот vidra » 04 Май 2007, 02:01

zosimax написа:Те вече пишат и в блога ми.

Георги Танев, инициатор и главен участник в нанесеният ми побой, е дал свой коментар по темата "Има ли изход?", който можете да прочетете тук - https://www2.blogger.com/comment.g?blogID=3430697041332015379&postID=3696510897988754189

Съжалявам че ще разбутам малко сбираката ви тук. Като гледам сте се събрали все съмишленици и здраво плюете. Сигурен съм обаче че никой от вас дори няма представа за другата страна в дадения случай.
Познавам Георги Танев от 12 години. Работил съм с него когато бяхме момчета на по 15 години. Учих заедно с него в техникума по строителство "Колъо Фичето". Бях до него когато баща му издъхна в рацете му, когато той беше на 20. По това време, Жоро имаше магазин за плодове и зеленчуци в к-с "Славейков". Ставаше сутрин в 5.00 и ходеше да зарежда магазина с една раздрънкана Жигула. След това осъзна че не може да се справи и замина на бригада в Англия. А на следващата година в Щатите. След като се върна работи като строителен техник на магистрала "Тракия". Предполагам там е осъзнал потенциала на строителния бизнес и реши заедно с друг наш съученик да се насочат в тази сфера.
Пиша всичко това за да ви дам да разберете че тези хора са съвсем обикновени млади мъже, които се опитват да си порправят сами път в България и дават работа на много други млади хора. Това са хора които се върнаха в България не защото тати е богат и т.н. а за да се борят за бъдещето си там където има смисъл. Всички които са били или са навън знаят за какво говоря.
Искам още да кажа че до преди 2 години с тези момчета шпакловахме тавани и лепихме гипсокартон, а сега изместваме строителни фирми с традиции и това не е благодарение на мутрите, които вие спрягате толкова често, а на безсънни нощи и упорит труд.
Не мога да позволя на никой да се гаври с труда на моите приятели, нито с моя. За нас "Евробилдинг Инженеринг " ООД не е просто работа, тази компания е нашия живот. Тя е нещото с което заспиваме вечер и се събуждаме сутрин.
Съжалявам ако конкурентите ни ни смятат за неудобни, но ние сме млади, неуморни и идваме със свежи идеи и желание за работа.
Не мога да позволя на никой да петни името на фирмата, за което сме работили толкова много, с гнусни истории и безпочвени обвинения.

И накрая искам да обърна внимание на някои неща.
1 - какво сте правили вие на среща на която се обсъжда строителство на парцел който не е ваш?
2 - какво печели "Евробилдинг...." от побой над човек който няма общо със сделката която ги интересува?
3 - имате ли медицинско свидетелство за случилото се?
4 - къде са данните на НСС според които Георги Танев беше обвинен по СКАТ за връзки с мафията.
5 - къде са другите пострадали от мутринската дейност на фирмата

ммм дааа пишем в блога ви и ще продължим да пишем, защото сте ЛЪЖЕЦ
vidra
Нов потребител

Мнениеот zosimax » 04 Май 2007, 17:06

Колеги засега ще се въздаржа да отговарям на явната провокация в горния пост и ще кажа само, че аз - нареченият в този пост "лъжец", вече изразих и сега потвърждавам готовността си да бъдат проверени думите ми с детектор на лъжата. Тези които твърдят, че истината е тяхна, би следвало да се очаква, че още по-малко ще се притесняват да минат същата проверка, заедно с целия им офис. Има логика, май.

Освен това с името си аз застанах зад думите си в съобщението до МВР, което не може да се каже за автора на горния пост. Застанах зад думите си сам, без свидетели-очевидци на деянието, зависими по някакъв начин от мен, каквито са например служителите на "набедените" млади бизнесмени, заставени чрез подчинеността си да дават неверви показания. Ако имах умисъла, изискван от чл. 286 НК, къде съм тръгнал изобщо без такива очевидци. Отеделен пък е въпроса за какъв праз ми е да ги набеждавам, при това по толкова нескопосан начин. Ами аз и имената им научих от полицията, след извършеното спрямо мен и семейството ми.
zosimax
Младши потребител

Мнениеот ogi » 06 Май 2007, 20:10

Е , опитът ми подсказва , че те излизат на светло , едва когато подобна фирма отиде към залеза си

Ето това е отговора - момчета, малко по малко "бизнесът" залязва. За да го замести бизнесът с главно "Б". Затова е писането по блоговете и по форумите...

Говорете, говорете... Има още какво да кажете...

Когато човек много говори, яко се оплита в лъжите си...
ogi
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право