начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПТП с МОЕТО дете на тротоара...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот maria01 » 13 Юни 2007, 12:26

Първоначално пишете, че произшествието е посетено от дознател. Ако това е така трябва да има образувано дознание. В този случай не се съставя акт за уст. адм. нарушение докато не се изясни дали деецът ще носи наказателна отговорност или административна. Най-добре отидете в съответното РПУ и проверете дали се води дознание по случая, ако не се води - напишете една молба до Началника на РПУ да Ви издаде копие от констативния протокол по случая.Те са длъжни по силата на Наредба №I -167 от 23.10.2002г. ДВ бр.103 от 5.11.2002г., но не навсякъде го правят по всички ПТП-та. Във всички случаи ще Ви отговорят поне с писмо, в което ще напишат кой е посетил произшествието, данни за виновния водач и прочие неща, които впоследствие ще са Ви нужни по едно гражданско дело, каквото най-вероятно ще трябва да водите срещу застрахователя и/или виновния водач. Успех и не се отчайвайте!
maria01
Потребител

Мнениеот Mustey » 13 Юни 2007, 17:04

divain, говоря 6 езици перфектно но БГто ми куца ужасно, просто съм тук от скоро. Извинявам се (без сарказм).

А сега сарказм:
1. Реда за електрическия стол в Тексас е пълен с хора които за тях прятелите им казват:"Ои, аз този го познавам, никога не би направил подобно нещо"

2. Ако аз съм такъв нахалник които паркира като луд, би трябвало бая да ми се скарат за да се откажа от паркинга толкова бързо.

3. Също:
не бих й приписвала подобни качества , Тя никога никого не е нагрубила или обидила по такъв груб начин

За такова изказване мога само да ти напомня че Слави Бинев е Архонд, Дуган е избран за велик Българин а Ясер Арафат е спечелил Нобелова награда за мир :D
Всички сме Ангелчета тук...

Нищо против Тебе или Мартер, просто за мене случилото се на детето не беше функция на лошо желание от водача и търсенето на отмъщение е енергия посочена по грешна мищена.
Mustey
Нов потребител

Предишна

Назад към Наказателно право