- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Самозащита
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Самозащита
След една неприятна случка реших да си купя спрей за самозащита. На него пише, че ако се пръска от по-малко от 1 метър, може да причини увреждания. Искам да попитам дали ако навредя на някого при самозащита бих могла да нося някаква наказателна отговорност, при положение че съм малолетна (на 15)?
- Снежи
- Гост
Ех, Полицай, не говорете така обобщаващо за цялото право! Тогава кое понятие е подходящо на негово място? Да изгорим всичката правна литература, в която се говори за самозащита и трите й вида?!?
- kontrol
- Активен потребител
Моя пък скромен опит и в правото и в побоищата е друг. Който не е надушвал спрей, той не знае за какво става въпрос. А при пряко попадение в лицето направо печелиш по точки. Точно е в нокдаун. Ако му се занимава малко на човек тогава може да направи много неща с нападателя си.
Каква ти съразмерност на защитата и непрекъснатост на нападението?! За съжаление много правоприлагащи хора рядко прилагат хубавия член 12. Като е пострадал някой да не е щото си е стоял вкъщи и е гледал тихо телевизия. Айде стига че се нервя. Към начинаещите- по- добре бягайте колкото и страхливо да изглежда. Изненадващо и бързо, не да чакате да ви опре там каквото и да е.
Каква ти съразмерност на защитата и непрекъснатост на нападението?! За съжаление много правоприлагащи хора рядко прилагат хубавия член 12. Като е пострадал някой да не е щото си е стоял вкъщи и е гледал тихо телевизия. Айде стига че се нервя. Към начинаещите- по- добре бягайте колкото и страхливо да изглежда. Изненадващо и бързо, не да чакате да ви опре там каквото и да е.
- IzSledovatel
IzSledovatel написа:Моя пък скромен опит и в правото и в побоищата е друг. Който не е надушвал спрей, той не знае за какво става въпрос. А при пряко попадение в лицето направо печелиш по точки. Точно е в нокдаун. Ако му се занимава малко на човек тогава може да направи много неща с нападателя си.
Не става, моят не толкова скромен опит говори друго. Сигнал от пожарната, заминали да гасят пожар в стопанска сграда, собственика - многократно лежал в псеходиспансер, но не могат да кажет диагнозата.
Както често се случва в региони извън столицата, събуждат мен, а аз един сержант, в близост до моя дом. Отиваме във въпросното село, а там-плевнята вече изгоряла, джип с 4 пожарникара и лада с началника им, общо 5 служителя, всичките с пистолети, а пожара изгасен, но се обадили на 166, щото лудия собственик не излиза от къщата и реве, че ще ги избие...! Единия от пожарникарите ми даде газов револвер с паралитичен газ, счупих стъклото на приземния етаж, където беше откачалката и изпразних револвера - нищо!!! Той след 10 минути удари колегата ми с вила в ръката, строшихме цялото остъкление и го проснахме, поставихме му белезници и линейка на психото го взе след 30 минути.
Та недейте да вземате нещата само юридически и да давате съвети на момечето, защото след вашите съвети тя може да стане обект на жестоко престъпление. Тя не иска юридически съ вет, а дали ще се спаси със спрей, аз отговарям- НЕ! Момиче по-скоро избягвай житейски ситуации, където се налага да ползваш такива средства, а тези съвети с правните термини в твоята тема не вършат работа...
- полицай
По отношение на последното мнение:
Вие се пишете за полицай , а допускате тази досадна грешка.Странно!
Имам впредвид това ,че НЯМА ПАТРОНИ С ПАРАЛИТИЧЕН ГАЗ!!!
Заринът, зоманът , фосгенът и т.н. са бойни газове, които причиняват почти мигновенна смърт и са забранени от много конвенции.
Аман от дилетантството на журналисти и хора,които би трябвало да са запознати - по телевизията например ,просто няма други газови патрони освен паралитични.
Ето какви газови патрони има:
http://crimen.dabeda.info/?nav=40s1
Относно въпроса по същество:1. При опит за изнасилване няма превишаване на неизбежната самоотбрана. Не е законово заложено, но е прието в практиката ( струва ми се). Правете си изводите от това.
2. Пръскал съм се от любопитство двукратно със лютив спрей(логично разстоянието е било по-малко от метър) и нищо ми няма....
зрението ми го няма, обонянието ми го няма........
Вие се пишете за полицай , а допускате тази досадна грешка.Странно!
Имам впредвид това ,че НЯМА ПАТРОНИ С ПАРАЛИТИЧЕН ГАЗ!!!
Заринът, зоманът , фосгенът и т.н. са бойни газове, които причиняват почти мигновенна смърт и са забранени от много конвенции.
Аман от дилетантството на журналисти и хора,които би трябвало да са запознати - по телевизията например ,просто няма други газови патрони освен паралитични.
Ето какви газови патрони има:
http://crimen.dabeda.info/?nav=40s1
Относно въпроса по същество:1. При опит за изнасилване няма превишаване на неизбежната самоотбрана. Не е законово заложено, но е прието в практиката ( струва ми се). Правете си изводите от това.
2. Пръскал съм се от любопитство двукратно със лютив спрей(логично разстоянието е било по-малко от метър) и нищо ми няма....
зрението ми го няма, обонянието ми го няма........
- Paradoxx
Значи девойче, като купуваш спрей знай, че не е опасно използуването му, но се пръска в гърдите. Защото при напръскване в лицето при пряка агресия, можете да не насочите струята накъдето трябва /по лесно е за блокиране/. Най - ефектната дистанция на КАСР /концентрирания аерозолен сълзотворен разпръсквач/, е от 50 см. до 1,50 метра. Допускането на нападател по близо може да попречи на използуването му, а атаката от по далече няма да има нужния ефект. Използувайте спрейове производство на ФРГ, на тях пише на латиница ВОЕННА АТАКА /МИЛИТАРИ АТАК/, с параризиращ газ - ХЛОРБЕНЗИЛИДЕН - МАЛОНОНИТРОЛ. Няма прошка, нито спирка - продават се свободно!!! Нападателя излиза извън играта на момента, само обтягай ръчички напред, и не пръскай срещу вятъра....
- следовател
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|