начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Проверка на медицинско удостовериение на обвиняем

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проверка на медицинско удостовериение на обвиняем

Мнениеот pavlina » 18 Апр 2006, 13:56

Здравейте, днес трябваше да има наказателно дело, което е по наша жалба със съпруга ми. Делото е за заплаха за убийство срещу съпруга ми (защото само за това има достатъчно доказателства), но всъщност това не е единственият грях на обвиняемия срещу нас. Делото е по обвинение от Прокуратура. Гражданският иск на съпругът ми беше приет. Моят не - защото леката телесна повреда се преследва по частен път. Нашата цел в това дело е да докажем, на себе си и на обвиняемия, че в стази страна има справедливост.
В нощта на престъплението, за което е подведен под наказателна отговорност обвиняемият бях намушкана от него с нож, но без свидетели (За щастие се предпазих с ръка и се разминах само с намушкване в ръката - лека телесна повреда). От тогава до сега обвиняемият най-нагло ми се подхилква когато ме срещне и ми обяснявя, че като свършело делото щяла съм да видя какво ще стане. На днешното заседание, със съпруга ми се надявахме да докажем, че обвиняемият не веднъж е лъгал и, че показанията му, дадени в Полиция, относно произхода на раната на ръката ми нямат почти нищо общо с действителността. Поне от морална гледна точка да се изясни, че този човек е престъпник. Нямаме адвокат (говорих с един такъв, а на втори вече не исках да обяснявям всичко отново - конфликтите ни с обвиняемия и семейството му бяха с продължителност повече от две години). Въпреки това решихме да се борим. Та днес се надявахме на морално възмездие като докажем
истинността на нашите показания и неистинността в неговите показания. Всички служебни лица бяха по местата си. Ние и една от свидетелките също. Синът на обвиняемия беше призован за свидетел, но не дойде без каквото и да е обяснение за съда. Обвиняемият беше пратил по адвокатката си документи, че днес е постъпил в болница с нещо като фрактура на коляното. Сутринта след блъскане на партерната врата на къщата аз погледнах през прозореза от дома ни и видях как в 07:30 часа обвиняемият (той все още ми е съсед - защото може би ще се изместим от там), заедно с още двама членове от семейството си, без да му помагат отиде до таксито и се качи в него. Вървеше без проблем. Чувайки, че се отваря прозореца ни погледна към мен. Аз затворих. 9:00 часа беше часът на делото. Адвокатката му вече е имаше две снимки и мненията на двама доктори, за приемането на обвиняемият в болница. Как става това? Как го вмествате във времето Вие? Всичко това за час и половина. Не е за първи път (но в друго гражданско дело с нас) обвиняемият да се измъкне с болничен. Бих искала да проверя този болничен. Как да направя това? Ход на делото не беше даден. Не намерихме момент, в хода на срещата ни пред съда, в който да помолим съда да провери болничният. До колкото разбрахме ще има закрито заседание на съда. Моля, обяснете ми подробно как да проверим боничния и как да не пропуснем бъдещото си участие в делото. Евентуално бъдещото заседание на съда. Всичко, което искам аз е да докажа, че съм права и, че този ... не може да си прави каквото си иска безнаказано....
pavlina
Младши потребител

Мнениеот pavlina » 18 Апр 2006, 16:26

Извинете ме, не съм публикувала въпроса си па правилното място!
pavlina
Младши потребител

Назад към Наказателно право