начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

telefonna izmama SPE6NO

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

telefonna izmama SPE6NO

Мнениеот xxubavka » 27 Ное 2006, 09:30

kakvo se slu4va kogato zalovqt izmamnicite, v smisyl ima li prisydi i kakvi sa.
Baba mi se zabyrka s edni takiva i iska6e da gi zalovi oba4e az si mislq, 4e te vse nqkoga ste se vyrnat da tyrsyt svoeto (pone parite za telefon kojto sa izgovorili)
xxubavka
Нов потребител

Мнениеот aleks84 » 28 Ное 2006, 18:36

Ами присъдите и размерът им зависи от това какво точно са направили измамниците, но по - добре баба Ви да не ги залавя сама, а да се обърне към органите на реда;)
aleks84
Потребител

Re: telefonna izmama SPE6NO

Мнениеот divain » 29 Ное 2006, 10:55

xxubavka написа:kakvo se slu4va kogato zalovqt izmamnicite, v smisyl ima li prisydi i kakvi sa.
Baba mi se zabyrka s edni takiva i iska6e da gi zalovi :lol: :lol: :lol: НЕ ОСТАВЯЙТЕ БАБА СИ САМА В КЪЩИ :lol: :lol: :lol: ДА СЕ ЗАБЪРКВА С " ЕДНИ ТАКИВА..." А ОЩЕ ПО-МАЛКО И САМА ДА ГИ ЗАЛАВЯ... :lol: :lol: :lol: oba4e az si mislq, 4e te vse nqkoga ste se vyrnat da tyrsyt svoeto (pone parite za telefon kojto sa izgovorili)

P.S. ако въпроса наистина е сериозен обърнете се компетентна помощ ... за начало към полицията.
divain
Потребител

Мнениеот pitasht » 06 Дек 2006, 16:47

Разбирам ви, че става въпрос за тези измамници, които се обаждат по телефон и твърдят, че някой близък има нужда от пари или продават някакви части. Няма кой да търси от нея пари за телефоните, които са проведени, но може наистина да я заплашват, ако свидетелства в съда или пред дознател. За това ако се страхува помолете за анонимност на свидетеля.
Друг е въпросът ако, още не сте се обърнали към полиция и тя на своя глава се е опитвала да ги хване. Имайте предвид, че те наистина знаят телефона и по него могат да издирят адреса й, така че да не прави повече такива самостоятелни опити, а винаги да се обажда в полицията. Ако някой я притеснява или звъни и заплашва да се обърне пак към полицията
pitasht
Активен потребител

Мнениеот mokele_mbembe » 09 Дек 2006, 07:39

Полицията, за съжаление отказва намеса. Противно на това, което се говори по телевизията ! На мен ми се случи - обадиха ми се, усетих че са от онези с измамите, обадих се в полицията и нищо. Накараха ме да ходя до районното, там ме мотаха 5 часа да пиша молби и да ме разпитват, накрая ми казаха, че нямали хора :!: :!: за да дойдат да ги хванат :?:
mokele_mbembe
Младши потребител

Мнениеот divain » 09 Дек 2006, 11:27

За съжаление така се получава. Неприятно е това разкарване и губене на време до полицията , но саморазправата е още по-.... :roll: . Почти на всеки му се е случвало " тези " да му се обадят . И на мен също , но аз просто им казах , че не познавам такъв човек - имат грешка. Този "роднина " Иван за когото се представят е починал / БОГ да го прости / , а друг такъв Иван- нямам.... и "той" затвори и повече не се обади . :wink: :lol:
divain
Потребител

Мнениеот drrahnev » 12 Дек 2006, 23:08

Такааа. Нека и аз да разкажа моята история с тези измамници или по-скоро верига от такива, защото явно е масово в нашата държава през посл. месеци.
На домашния телефон, който фигурира в тел. указател на името на баща ми се обажда към 17ч мъж, търсещ баща ми. Баща ми, от своя страна, живее в чужбина от 8год. и всички негови познати са наясно с това и няма причина да ги търсят по тел. и това още повече ме усъмни. Така или иначе продължих разговора и стана ясно, че човекът е мой братовчед от др. град, който потвърди, че е от леля Пепина страна роднина (каквато въобще нямам :) ) Тогава брат'чеда ме помоли да отида да взема едни ремъци от Велико Търново, които ще се продадат мн. скъпо в Нефтохима, понеже той бил в момента в болница. Разбира се проблемът бе, че той е капарирал някаква си сума, но трябвало да се доплатят още 6 000лв. Разбира се тази сума не бе проблем за мен, а и как да не услужа на далечния брат'чед. Той ми даде номер на човек, наречен Орлин Ангелов (в последствие стана ясно, че измамниците използват все това име), с когото да се уговоря как да взема частите от В. Търново. Свързах се с господина и се уговорихме същата вечер да отида в Търново , носейки задължително парите и да взема частите, а брат'чеда, щеше да дойде на сл. ден да вземе от мен частите, като щеше да ми плати двойно. Как да устоиш на подобна далавера :) Речено - сторено, и аз се насочих към РПУ-то в окръжния град, в който живея с идеята с идеята да бъда съвестен гражданин. Разбира се, раб. време бе приключило (най-вероятно ход на измамниците също) и можех да разговарям само с дежурния от икон. полиция. Чуди се човека доста и сл. коментри от сорта "ами шефът има рожден ден днес", "шефът във В. Търново е един..." Накрая се обади на началника си, който директно каза да съм си изключил телефона и да не се занимавам. Измислихме опашатата лъжа, че съм катастрофирал по пътя, която и казах като ми се обадиха. Дадох тел. номера на брат'чеда и на Орлин Ангелов и се разбрахме на сл. ден пак да говорим. На сл. ден нямаше движение по въпроса, номерата бяха на чисто нови карти Прима. Посъветваха ме, да се опитам да ги убедя да дойдат до нашата област.
Учудвам се, как не ме помолиха и да им сложа белезници, че и да събера доказателствата, ми да взема да се явя в съда и вместо прокурора. Разгеле, даже и да и осъдя, и да ги тикна зад решетките.
drrahnev
Младши потребител

Мнениеот GG_BG » 12 Дек 2006, 23:29

На първия въпрос- присъди има, но доколкто имам информация само в случаите, когато измамата наистина е осъществена и някои човечец се е разделил със сериозна сума пари. Не че опита не се наказва, но много трудно се доказват намеренията на някой, като види дебелия край винаги ще намери близък който да се кълне, че е щял да купи именно тия вещи на тази висока цена. А иначе за тези измами има и практика на ВКС която би трябвало да откаже адвокатите на този кръг лица да обясняват, как това било чисто гражданскоправен въпрос и бизнес отношения. Но пък от друга страна измамниците обикновено нямат нищо на свое име и сумите не се възстановяват, та май адвоката, който обещава чудеса е единствения който може да им измъкне част от откраднатите пари. Е, а ако някой вярвал в чудеса грешката си е негова
GG_BG
Младши потребител

Мнениеот drrahnev » 13 Дек 2006, 19:03

Въпросът е да се установи самоличността на тези лица и да се разглежда казусът цялостно - като система от случаи, защото те са свързани и извършени от едни и същи лица или най-много от няколко групи. Чрез моята информация, можеше да се задържат лицата за 24ч до 72ч, а през това време, лице, което е пострадало, т.е. измамата е била осъществена да ги идентифицира. Защото при осъществените измами изобщо не могат да стигнат до заподозрени.
Друг немаловажен момент е защо до ден днешен съществува практиката човек да придобива телефонен пост, под формата на пакет за активиране на мобилна услуга без да се води отчет за самоличността на притежателите?!
drrahnev
Младши потребител

Мнениеот kursant_amvr » 17 Дек 2006, 01:07

GG_BG написа: А иначе за тези измами има и практика на ВКС която би трябвало да откаже адвокатите на този кръг лица да обясняват, как това било чисто гражданскоправен въпрос и бизнес отношения.

GG_BG, дали бихте могъл да пратите някой линк към такава практика?

Един от моите колеги от преди няколко стажа беше споменал, че в тяхното РПУ имат голям проблем с тези измами, именно защото винаги се появява човек от комбината, който носи парите и потвърждава, че наистина е имало уговорка той да купи въпросните ремъци ( игли, лагери... кво ли не беше...).

Колкото до разказаното от drrahnev... ох, какво да кажа... Не ми е удобно от позицията на курсант да укорявам колегите си, но... нека си пожелаем по-малко безхаберие в полицията и повече отговорни граждани като drrahnev. Това, което той е сторил наистина е похвално. Жалкото е, че след подобна вяла реакция от страна на полицията надали би го повторил. :(
kursant_amvr
Потребител

юважаеми юристи има един професор ,който казва :

Мнениеот emoasenov » 19 Дек 2006, 01:29

слушам и не вярвам на ушите си!
какво имам в предвид:
работата ми е такава ,че телефонният ми номер,къдели не се рекламира с цел да си изкарвам някакви доходи,защото е трудно да живееш без образование и работа.
та въпросните измамници са ми звъняли три пъти,като направо ми говорят като на приятел и пресъздават едно такова впечатление у теб че как да не им повярваш?!?
първият път се обадих в полицията и обясних за това какво ми се предлага за продаване и 1е съм навил същите да дойдат направо до плевен , за да ми донесат стоката, а другият да дойде по късно да я закупи. и познайте кво стана урейдам срещата от мвр един служител ми даде телефона си и онези като доидат да им звънна и да им кава къде съм с тях и да ги заловят , уви . аз отидох на срещата огледах човека,който чака с уговорената чанта , подминах го и им звъннах,а въпросният служител ми каза да не го занимавам с глупости :lol:

вторият път
звъннаха отново след няколко месеца /мисля,че бяха други/ и пак се започна с някакви ремъци или нещо подобно
тогава се обадих в бтв и говорих с ани цолова
тя ми даде телефона на полицай от 6-то районно в сф и се разбрахме да ги викам в софия,но те пък взеха та се отказаха.
третят път
направо ми предлагат сделка , да съм им дал информациа за някой на които имам зъб и те ще го издокарат,като ми обещават някакви пари и т.нат.
направо им отказах,но ми направи впечатление следното,че казаха ако се съглася да не би да им дам номер на някой полицай,защото те можели да проверят номера и лицето.

а сега някой да погледне написаната тема от мен и да ми каже аз ли съм грешка или в полицията наистина има дадени лица,който изнасят някакжа информация?!

да не ми се сърдият тези,които работят там ,но
моля,моля на мен ми се отправят телефонни закани и заплахи и същите знаят и домашният ми адрес със сигурност
на кой да имаш доверие и аз незная?!
моля за отговор.
emoasenov
Нов потребител

Мнениеот denim » 20 Дек 2006, 03:04

Докато има малоумници ,наивници,първосигнали хора , сляпи идеалисти и пр.винаги и навсякъде ще има измамници !!!!Не ми се иска да е така , но за жалост съм прав !!!!!!!!!!!!!!!!
denim
Младши потребител

Мнениеот denim » 20 Дек 2006, 03:08

първосигнални хора , а не първосигнали , макар , че последното е много актуално...спирам да пиша , жена ми ме чака будна да я приспя ,.....за пореден път !
denim
Младши потребител

Re: юважаеми юристи има един професор ,който казва :

Мнениеот drrahnev » 20 Дек 2006, 08:42

emoasenov написа:
тя ми даде телефона на полицай от 6-то районно в сф и се разбрахме да ги викам в София,но те пък взеха та се отказаха.

Именно. Това е идеалната част от плана - зарибеният живее в една област, а измамата се осъществява в друга и винаги в извънработно време.
drrahnev
Младши потребител

Назад към Наказателно право