начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Следствените арести

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Следствените арести

Мнениеот glupachka » 07 Яну 2007, 04:02

Здравейте:)
Сигурно ще ви задам адски глупави въпроси, но нямам никаква представа от материята, а имам нужда от малко помощ. Имам познат в следствения арест във Варна, за когото се притеснявам и искам да го видя или поне да го чуя по телефона. Предполагам, че има някакви часове, определени по закон за това... или изобщо не е разрешено?
Не съм от Варна и нямам възможност да ходя няколко пъти до СА, докато успея да вляза, затова ви моля за всякаква информация :)
А ако има и психолог, който да ми каже дали арестантите искат да виждат само близки хора, или и на някой по-малко близък приятел се радват, съвсем ще ме улесните :) Че едни дилеми са ме налегнали...
Поздрави,
К
glupachka
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 07 Яну 2007, 11:04

НАРЕДБА № 2 ОТ 19 АПРИЛ 1999 Г. ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ОБВИНЯЕМИТЕ И ПОДСЪДИМИТЕ С МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА
ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО И ПРАВНАТА ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ
Обн. ДВ. бр.39 от 27 Април 1999г.

.......................................................................................................
Чл. 24. (1) Обвиняемите и подсъдимите могат:
1. да провеждат две свиждания месечно с продължителност по 45 минути;
2. да получават две хранителни пратки на месец;
3. да получават пратки с дрехи и други разрешени вещи за лично ползване;
4. да разполагат със собствени или получени отвън суми за лични нужди в размер на установената за страната минимална работна заплата;
5. да получават или изпращат неограничен брой писма;
6. да пишат и да изпращат за публикуване в средствата за масово осведомяване свои статии или материали;
7. да ползват престой на открито не по-малко от 1 час дневно.
(2) Съдията-докладчик, прокурорът или длъжностното лице, което провежда разследването, могат да разрешават допълнително свиждане и хранителна пратка.
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот amorosa » 07 Яну 2007, 13:28

:lol: Само дето вече е отменена...
amorosa
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 07 Яну 2007, 13:59

amorosa написа::lol: Само дето вече е отменена...

Наредбата все още не е снета от официалната страница на Министерство на Правосъдието.И не видях някой норматив,койта да я отменя изрично.

Оставям линк към Правилник за прилагане на ЗИН.В чл.176 и следващите от същия се регламентира режима при постановена мярка "Задържане под стража"-свиждания,кореспонденция и др.

http://lex.bg/forum/posting.php?mode=quote&p=141404
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот glupachka » 07 Яну 2007, 19:45

Благодаря :) А ако се обадя в ареста, дали могат да ми дадат някакви сведения за момчето?В смисъл добре ли е, има ли нужда от нещо... Или не е законно?
glupachka
Нов потребител

Мнениеот glupachka » 07 Яну 2007, 21:11

Благодаря изключително много за информацията! :)
glupachka
Нов потребител

Назад към Наказателно право