- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Касационно Производство НПК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Касационно Производство НПК
Призовани сме пред Върховен Касационен съд . две страни . Оветникът в своята жалба моли Касационния съд на основание чл. 317, членове 332 т.2 и чл.334 ал.1 т.3 да преразгледа присъдата на Окръжния съд и да постанови нова. МОля да ми изясните дали касационните съдии ще обърнат внимание, на това че горе цитираните членове се отнасят до възивната инстанция. И дали ще се вземе под внимание грашката , че ответникът се написал всички тези членове погрешно , а според мен би трябвало да се пишат чл. 354,357 ал1т.2 .И какво ще следва от това?
- симеон
Re: Касационно Производство НПК
При обжалване пред Върховен касационен съд е достатъчно да се посочат в жалбата само касационните основания, без да се посочват текстовете от процесуалния закон. Достатъчно е да се каже, че не си доволен от решението ва въззивната инстанция поради това, че са допуснати процесуални нарушения, че има нарушение на материалния закон или че наложеното наказание е явно несправедливо. Това е достатъчно ВКС да разгледа жалбата ти.
- friend
- Младши потребител
Господин friend, аз не съм жалбоподателят, който моли ВКС за промяна на решението на Окръжния съд. Аз съм от противната страна и прочитайки неговата жалба установих, че той цитирам: " Моля ВКС на основание чл. 317 и чл.332 , 334 ал.1 т.3 да уважите жалбата ми", погрешно моли ВКС, използвайки членовете, които се отнасят за по-низшия съд. Дали това е грешка от негова страна - в моя полза.
- симеон
Няма проблем, ако касаторът е написал грешно някой член. Важни са неговите доводи, но да сочат или да навеждат на мисълта, че става дума за касационно основание.
- Койка от Куково
Когато има ответник, няма касационно основание за явна несправедливост на присъдата.Последното основание е касационно, по по НПК, а тук се говори само за ответници. Яявно се недоволствува само от гражданскияа иск, но не от присъдата в наказателната и част.
- Койка от Куково
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|