- Дата и час: 23 Ное 2024, 05:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно реабилитация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
относно реабилитация
Здравейте, доскоро имах наложена административна забрана за напускане територията на РБ.Подадох молба до прокуратурата по чието настояване беше наложена забраната.И така след известно време получих отговор че основанията за забраната са отпаднали и ми се снемат ограниченията.Подадох документи за задграничен паспорт,до тук добре.След три дни получавам съобщение ,че на осн. чл26от АПК е започнато мпроизводство по налагане на принудителна административна мярка по чл.76 т.2 от Закона за българските документи за самоличност/ЗБДС/ както се вижда като основание споменават че липсва реабилитация.От изтърпяване на последното наказание са изминали 3 години.Въпросът ми е не е ли настъпила реабилитация по право,и ак не е настъпила каквъ стъпки трябва да предприема?Благодаря ви предварително.
- ionchev
- Нов потребител
най-голямото наказание е в размер на 1г.лсв последното наказание е изтърпяно на 17.102003г. Имам и една присъда глоба в размер на 300лв. от 2001г. която не е платена. Благодаря за бързия отговор
- ionchev
- Нов потребител
ionchev написа:най-голямото наказание е в размер на 1г.лсв последното наказание е изтърпяно на 17.102003г. Имам и една присъда глоба в размер на 300лв. от 2001г. която не е платена. Благодаря за бързия отговор
Така да помислим...
Най-вероятно имате и друго, предходно осъждане освен глобата, направо да ви сложат ефективно не ми се вярва. /като знам мението на съдиите, че всеки има право на една условна присъда /
Това е едната възможност - да сте имали друго осъждане, за което е настъпила реабилитация по право, което пречи да настъпи нова такава.
Ако не е това, възможно е заради неплатената глоба, макар че тя би следвало да е реабилитинана - давността за изпълнението й е изтекла след две години т.е. 2003 и после още една за реабилитация - 2004 г. мда може това да е първат реабилитация по право и заради нея да не настъпва за другото. Ако е образувано изпълнително дело за нея не е баш така... и дали са в съвкупност има значение...
Най-добре опишете кога и на какво сте били осъждан. Подробно.
- Clavdivs.
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|