Защитавам обвинен в "Х" престъпление. След поредното съдебно заседание, получавам информация от подзащитния ми, че един от ключовите свидетели на обвинението е осъждан многократно, в това число неколкократно за лъжесвидетелстване. Поради това, че следващото заседание е след 3 месеца и вероятно има възможност тогава да бъдат изчерпани доказателствата и делото да се приключи и като считам, че е от голямо значение съдебното минало на този свидетел, искам да направя следното: Да пусна молба, с която да искам съдът да изиска св-во за съдимост на въпросния свидетел и съдът да се произнесе в закрито заседание. Но въпросът ми е как Прокурорът ще се запознае с моето искане и как ще даде становище. Изобщо допустимо ли е по този начин да се иска събиране на доказателства. Каква е възможността според вас съдът да не уважи искането ми и да постанови да направя искането си в съдебно заседание или пък изобщо да откаже, с мотив, че това е правно ирелевантно. Благодаря предварително на далите своето мнение.
П.П. Искам да направя искането по този начин, за да спестя още едно разкарване на подзащитния ми, който е от другия край на България и е в много тежко материално положение.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 05:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свидетел, осъждан за лъжесвидетелстване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
В съдебно заседание ще представите събравине от Вас доказателства ( св-во за съдимост на свидетеля Х, и т.н.), които съдът трябва да допусне, след като прокурора даде своето мнение. Въпросът е какво е казал този свидетел на досъдебното производство, какви показания е дал. Тъй като Вие сте запознат със конкретното дело, би следвало да знаете дали е говорил истината тогава, или не. Ако сте убеден, че е излъгал, трябва при разпита на същия в съдебно следствие да се опитате с въпросите си така да го объркате, че да започне да си противоречи, което да събуди основателно съмнение у съда за достоверността на дадените от него показания. Този свидетел дали е разпитан в съдебно заседание на фазата на съдебното следствие, или не е? Прокурорът ще се запознае със искането Ви в съдебно заседание, и тогава ще даде становище по допустимостта и относимостта на исканите доказателства към делото.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
А на какво основание ще ми издадат св-во за съдимост на това лице? Аз затова искам съдът служебно да го изиска. Действително свидетелят се обърка при разпита ... лошото е, че наистина има лице, което е извършило деянието, а свидетелите го покриват, набедявайки подзащитния ми. Не ми се искаше да чакам СЗ, тъй като периодът е голям, та затова питането ми бе по-скоро дали мога по този начин да изискам събиране на док-ва?
- andronika
- Потребител
според мен няма как да стане, освен ако не е изискано свидетелството за съдимост служебно от съда. Разбира се, Вие трябва да разясните на съдията каква е относимостта на доказателството, за да го убедите.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
Не в 3, в 4 поста, Динев нищо не каза, защото сме точно там, откъдето Андроника почна.
Ами пробвайте, от опит глава не боли.
Ами пробвайте, от опит глава не боли.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Ани, мисля, че има и друг начин - да поискаш от съда удостоверение, по силата на което ти да се снабдиш със свидетелство за съдимост на свидетеля еди кой си и в молбата си обясни какво отношение има към делото. Щото иначе - няма да висиш на главата на съдията я, за да напише резолюция да се изиска свидетелство, може и да напише - в с.з. ще се произнеса и толкоз. Може да пишеш и двете - да се изиска служебно от съда или да ти се издаде удостоверение ти да се снабдиш. Дано стане - ако не ще си го искаш в съдебно заседание, ако ти откаже съдът, ще имаш още едно основание да жалиш после.
- maria01
- Потребител
това 4е свидетеля е бил осъждан не зна4и нищо.не може да съдите за неговите деиствия в момента по това,което е вършил преди.дали лъжи или не ще се види на самия разпит.
- barri
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|