Колеги, въпросът е адски тъп, НО нямам време и....
Има ли жалба за бавност по новия НПК (аз не открих такова нещо)?
Какво мога да направя при положение, че въззивен наказателен състав бави решение по наказателно дело повече от 6 мекеца?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жалба за бавност в наказателното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
нещо не ми е ясно. дайте повече инфо относно начина, по който се развива производството и до къде е стагнало то в момента. минали ли са съденбите прения, дадена ли е последна дума на подсъдимия?
защото, ако е дадена последна дума на подсъдимия, съдът е длъжен веднага да се оттегли на съвещание и да се произнесе. Само мотивите може да се отложат с 15 дни.
защото, ако е дадена последна дума на подсъдимия, съдът е длъжен веднага да се оттегли на съвещание и да се произнесе. Само мотивите може да се отложат с 15 дни.
- barri
- Потребител
Нещо не разбирам аз!
Толкова ли тъпи въпроси задавам (не е изключено) или има някакъв бойкот срещу мен?
Въпросът е много прост.
Според НПК нещата стоят така
Срок за изготвяне и обявяване на решението
Чл. 340. (1) Решението на въззивната инстанция заедно с мотивите се изготвя не по-късно от тридесет дни от съдебното заседание, в което делото е обявено за решаване.
(2) Решението заедно с мотивите се обявява в съдебно заседание с призоваване на страните или им се съобщава писмено, че е изготвено.
При мене обаче решението на втората инстанция по едно дело от частен характер се бави повече от 6 месеца.
Какво мога да направя. Мога ли да пусна жалба за бавност? Съществува ли въобще такъв институт в наказателния процес?
И още нещо което е off topic (или както се пише там):
Забелязвам, че има огромен интерес по теми, по които има псувни, простотии, цинизми и т.н., така че за да получа вашето внимание, колеги:
Ех, мама му дее.а!
Е.а си и простотията!
Толкова ли тъпи въпроси задавам (не е изключено) или има някакъв бойкот срещу мен?
Въпросът е много прост.
Според НПК нещата стоят така
Срок за изготвяне и обявяване на решението
Чл. 340. (1) Решението на въззивната инстанция заедно с мотивите се изготвя не по-късно от тридесет дни от съдебното заседание, в което делото е обявено за решаване.
(2) Решението заедно с мотивите се обявява в съдебно заседание с призоваване на страните или им се съобщава писмено, че е изготвено.
При мене обаче решението на втората инстанция по едно дело от частен характер се бави повече от 6 месеца.
Какво мога да направя. Мога ли да пусна жалба за бавност? Съществува ли въобще такъв институт в наказателния процес?
И още нещо което е off topic (или както се пише там):
Забелязвам, че има огромен интерес по теми, по които има псувни, простотии, цинизми и т.н., така че за да получа вашето внимание, колеги:
Ех, мама му дее.а!
Е.а си и простотията!
- juri
- Потребител
Ще Ви посъветвам да влезете при Председателя на съответния съд, защото той носи кумулативно отговорност при прегрешение на някой от подопечните му. Ней - сетне има и инспекторат, всъщност два, до всеки от които бихте могли да изпратите сигнал за черезвичайното забавяне на съдебния акт. Имал съм разправяне с инспектората, действат много бързо, така че може и да си получите решението.
- bay4o
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|