начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Домешен побой с опит за убийство!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Домешен побой с опит за убийство!

Мнениеот vengata » 03 Юни 2014, 04:02

Здравйте,
кажете ми според вас как трябва да се постъпи в следната ситуация.
Вчера вечерта сестра ми беше нападната от приятеля на майка ми, който се опита да и отнеме живота извивайки и врата и с опит за душене.
Чух семейния скандал от съседния апартамент. Скочих и за щастие предотвратих лошото, в последствие повикахме полиция, ходихме на медицински преглед, обаче прегледе показва само телесни и повърхностни наранявания и според полицията не било имало опит за убийство.
Върпосния човек, който направи това нещо всеки ден изпива по 1 шише с мастика или ракия и се опитва да властва в къщата ни, понеже е приютен от майка ми, която покрай него също е много зависима от алкохола.
В последствие успяхме да пуснем само жалба и нищо повече а този тип, няма лична карта, до колкото знам е лежал за известно време в затвора има дори и условна присъда. Сина му е издирван от закона поради някакви взаимотношения с малки деца знам че го издирват ама се укрива в Англия някъде.
ОБщо взето всичко е много тежко и лошото е, че този човек постоянно напива майка ми и я зарежда с алкохол и тя почти не е на себе си .... КАкво да правим, кажете! Полицията казва такъв е закона не можем да му направим нищо. Това ако са щатите този тип ще го осъдят за няколко часа и ще лежи в затвора дълги години особено, като се знае съдебното му минало
vengata
Нов потребител

Re: Домешен побой с опит за убийство!

Мнениеот bludniq_sin » 03 Юни 2014, 09:17

Е интересно как сте толкова наясно с правораздавателната система в САЩ, а за родна България питате? Относно личната карта - интересно как е идвала полиция и той не е представил лична карта, защото в такъв случай би трябвало да го задържат до установяване на самоличността му (а ако са я установили чрез вас то би следвало поне да му съставят акт), освен това се предвижда и глоба за непредставяне на такава при поискване, а ако същата е изтекла или загубена и не е подадено заявление за нова и тн .. също се предвиждат наказания. От към възможности - пуснете частна тъжба за причиняване на лека телесна повреда, в последствие евентуално може да поискате да му се издаде забрана да доближава сестра ви, може и да поискате полицията да го предупреди с протокол по закона за мвр (ей така - може да го стресне). За какво е лежал, колко е лежал и за какво му е условната присъда не става ясно .. друго - убедете майка си да се раздели с лицето, което според вас се е опитало да убие сестра ви (пак казвам според вас, защото може и друга да е работата..)
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот doc03 » 03 Юни 2014, 19:54

Телесните увреждания са едно на ръка.
Намерения, или липса на такива, за причиняване на смърт, могат да бъдат доказани с разпит на свидетели. Показанията на сестра Ви и Вашите са от значение. Полицаите най-много да го предупредят, а и това може да не направят, ако няма жалба от сестра Ви, или ако им е писнало от свадите в това жилище.
Отделете малко време, и съдействайте на сестра си да подаде една молба до районната прокуратура. Вие сте свидетелят в случая.
До тук със слабоефективните законови методи.

А сега по същество.
Въздействайте на въпросното лице, така че да се махне. С всички възможни средства, без ограничение, още повече, че майка Ви няма да съдейства. Институциите, предвид законодателството ни, няма да Ви помогнат. Не чакайте боклукът да направи най-лошото, щото тогава и з.....ка да си хапете, няма да има смисъл. В тази ситуация, според мен, трябва да използвате най-вече някои първосигнални реакции за самосъхранение, заложени у човеците (хората не обичат да ги боли!).
Не подминавайте написаното от мен. Просто помислете.

П.П. Сестра Ви пълнолетна ли е ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 03 Юни 2014, 23:26

vengata написа:Върпосния човек, който направи това нещо всеки ден изпива по 1 шише с мастика или ракия

Може пък да му е по-блажно мезето, и така да държи повеКе.....то иначе само с тава пиенье...ще ти изгори карантията....

П.П.Аз познавах един човек,не че това ще ви успокои кой знае колко,но...пиеше 1литър концентрат от 6 до 10ч. вечерта.Съвсем културно и безцеремонно. Естествено, умре от пиенье и той-удариха го с една бутилка бира по главата едни пияници в една кръчма в квартала... :cry:
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право