- Дата и час: 09 Фев 2025, 07:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос от трудово право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
да трябва да се уведоми НАП. Съгласно чл.1,ал.1 от Нар. №5 работодателят е длъжен да уведоми НАП и при всяко изменение на съдържанието на трудовия договор. Съгласно чл.66, т.8 КТ елемент от минималното необходимо съдържание на трудовия договор е продължителността на работния ден или седмица. Следователно, при изивенение на уговорената продължителност на работния ден или седмица, което става по реда на 119 КТ - с доп. споразумение, трябва да се уведоми НАП.
- nat
- Потребител
Без да съм специалист по темата ,мисля че сте прав относно това ,че не е необходимо уведомление (чл.5 т.3, чл.6(2) от наредба №5) .
- marcogm
- Младши потребител
ми що тогава питате бе колега
квото питането такъв и отговора
че и обоснован.
извинете ме но днес от сутринта отговарям ей на такива безумни въпроси и реших да проверя реакциите на другите дали ще вземат да се хванат... Благодаря Върнахте ми вярата в здравия разум, колеги
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
че и обоснован.
извинете ме но днес от сутринта отговарям ей на такива безумни въпроси и реших да проверя реакциите на другите дали ще вземат да се хванат... Благодаря Върнахте ми вярата в здравия разум, колеги
- nat
- Потребител
колеги, когато се увеличава продължителността на работното време и това увеличение попада в определението " извънреден труд", тогава задължително се уведомява съответната дирекция " областна инспекция по труда", на територията на която е седалището на съответното предприятие.
- kapina
- Младши потребител
струва ми се, че излизаш извън правилата на добрия тон! изрично е упоменато в отговора " ако е извънреден труд"! да прочете твърдение, че в твоя случай има извънреден труд?!!!!кой трябва да чете внимателно, не знам...
- kapina
- Младши потребител
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- titi111
- Младши потребител
мога само да гадая за причините, поради които не схващаш защо във форум с тема " въпрос по трудово право " някой коментира именно въпроси от трудовото право:)))ами коментирам, защото знам, а
ти продължавай да се чудиш.........:)
ти продължавай да се чудиш.........:)
- kapina
- Младши потребител
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- titi111
- Младши потребител
имам достаъчно работа, за да продължавам тая безмислица!
който и да е въпрос предполага задълбочаване и се стига и до други въпроси, ама аз ли да те уча...
приятен ден:)
- kapina
- Младши потребител
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Айде чао!
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- titi111
- Младши потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|