начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Един казус

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Един казус

Мнениеот ziiu » 21 Апр 2007, 14:42

На 11.08.03г е съкратен работник. Води дело и на първа инстанция печели. Съдът определя обезщетение, което да бъде изплатено за 6 месечен период - до 11.02.2004г..
Работодателя обжалва първото решение на втора инстанция и губи. За периода от 11.02.2004/когато тече обжалването/ до 11.09.2004 работника е регистриран на борсата.
Когато съдебното решение влиза в сила /второто/ е възстановен на работа. За периода 11.09.2004г /когато е отписан оп борсата / до момента на окончателното му напускане на 02.11.2004г са му изплатени осигуровки.
Въпросът ми как цялата тази каша трябва да се запише в УП-2? Периода през който е бил на борсата счита ли се за прекъсване при работодателя?
Трябва да направя едно уточнение.
В трудовата книжка работодателя е заличил уволнението, но след това борсата са го завели там и техните печати не са анулирани, няма зачертвания и т.н.
Въпросният служител заплашва да ме съди ако не му оформя УП-2 едва ли не на момента.
ziiu
Младши потребител

Мнениеот taniageogieva » 21 Апр 2007, 16:11

Здрасти !

Аз мисля, че ти тррябва да направиш УП-2 за деиствително изработеният период + 6те месеца , като с УП то отбележиш прекъсването - за борсата
Но сн е зле да се обадиш някъде да питаш, ще ти отговорят много точно в НАП.
Аз мисле , че тряб апросто а отбелжиеш със забележка прекъсването за бшрото.
taniageogieva
Младши потребител

Мнениеот nat » 21 Апр 2007, 16:24

при отмяна на уволнение като не законно - цялото време когато работникът или служителят е бил на работа се счита за трудов стаж все едно че трудовото правоотношение не е било прекратявано. За този период се дължат осигуровки от работодателя. Изплатеното от БТ се връща от работника като дадено без основание. Следователно в УП - 2 (предполагам образец на НОИ), се вписва като осигурителен стаж и времето за оставане без работа, за което за внесени осигуровки от работодателя.
nat
Потребител

Назад към Трудово право