начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Забавяне на заплата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Забавяне на заплата

Мнениеот FlaSk4o » 10 Сеп 2006, 12:18

Здравейте,имам следния проблем.Работих един месец в една фирма с подписан трудов договор-изпитателен,след което прецених,че условията не са задоволителни и това,с което се занимавам не отговаря на това,което очаквах.Съобщих на работодателя,че желая да напусна,като трябваше да ми се изплати заплатата(300лв,колкото си бях заслужил).Оттогава започнах безброй увъртания относно плащането и вече почти месец не съм получил пари.Как трябва да процедирам в подобен случай?Какво е най-добре да направя?Благодаря ви предварително.
FlaSk4o
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 10 Сеп 2006, 13:34

От така поставения казус следва да разбирам,че вече трудовото ви правоотношение е прекратено.
На основание чл.358,ал.1,т.3 от КТ,във връзка с чл.242 и 270,ал.3 от КТ имате субективно право за предявяване на осъдителен иск спрямо бившия Ви работодател за изплащане на изискуемото Ви трудово възнаграждение ведно с законната лихва,както и осъждане за изплащане на разноските по делото.
Правото Ви на иск следва да бъде упражнено в тригодишен срок,след което се погасява по давност.
За по-конкретна информация се обърнете към адвокат.
gosho72
Потребител

Мнениеот FlaSk4o » 10 Сеп 2006, 14:20

gosho72 написа:От така поставения казус следва да разбирам,че вече трудовото ви правоотношение е прекратено.
На основание чл.358,ал.1,т.3 от КТ,във връзка с чл.242 и 270,ал.3 от КТ имате субективно право за предявяване на осъдителен иск спрямо бившия Ви работодател за изплащане на изискуемото Ви трудово възнаграждение ведно с законната лихва,както и осъждане за изплащане на разноските по делото.
Правото Ви на иск следва да бъде упражнено в тригодишен срок,след което се погасява по давност.
За по-конкретна информация се обърнете към адвокат.

Благодаря ви много.В интерес на истината бяхме обсъждали вариант за неплатен отпуск,но това се е състояло само в телефонен разговор.Предполагам подобно нещо не може да окаже влияние на така създалия се казус?
FlaSk4o
Младши потребител

Назад към Трудово право