начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

МОЛБА ЗА СПЕШНА КОНСУЛТАЦИЯ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛБА ЗА СПЕШНА КОНСУЛТАЦИЯ

Мнениеот Евтимова » 30 Апр 2007, 17:04

Предприятието, в което работи мъжа ми, има нов собственик.
На всички работници и служители старата управа раздава молби за напускане на предприятието, които всички трябва да попълнят?!
Съпругът ми НЕ Е ПОПЪЛНИЛ молбата, тъй като е запознат с чл. 123 от КТ. В следствие на това, старият работодател всячески се опитва да го ПРИНУДИ да напусне.
От 01.05.2007 год. част от работниците, подали молба за напускане, ще продължат да работят в предприятието по чл. 70, ал.1 от КТ и чл.67, ал.2 от същия (в полза на работодателя).
Началник цеха, в който работи съпруга ми, му е звънила на мобилния телефон и му е заявила, ЧЕ УТРЕ / 01.05.2007 год./НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ в предприятието, което работи, без да има издаден НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ ( заповед за уволнение, преназначение, допълнително споразумение, анекс към трудов договор или друг).
Наясно сме, че това е противозаконно и опит да бъде дисциплинарно уволнен.
МОЛЯ НАСОЧЕТЕ МЕ КАК ТРЯБВА ДА ПОСТЪПИМ В СЛУЧАЯ!!!
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ
Евтимова

Мнениеот Гост » 30 Апр 2007, 17:21

Съпругът Ви ако утре е на работа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се яви.Нека при явяванетио си да има свидетел /колега/.

Ако не бъде допуснат да поиска предявяване на Заповед за недопускането,тъй като КТ задължава работодателя при недопускане да издаде мотивирана заповед.

На 02.05 - първия работен ден сигнализирайте Инспекцията по труда за противозаконното недопускане на работното място чрез жалба.

Ако недопускането се окаже постоянно - продължи и в следващите дни имате право и4 на иск пред Районния съд по бързото производство.Но предполагам,че до там нява да се стигне.

Успех !
Гост

Мнениеот Евтимова » 30 Апр 2007, 17:32

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА БЪРЗАТА И КОМПЕТЕНТНА ПОМОЩ!
ЖЕЛАЯ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ - ВИЕ И СЕМЕЙСТВОТО ВИ!
Евтимова

Назад към Трудово право