начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Трудов договор след действителната стартова дата?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор след действителната стартова дата?

Мнениеот ivakrasi » 08 Дек 2014, 01:46

Здравейте,

Имах неблагоразумието да подпиша трудов договор с 5 дни по-рано, т.е започнах работа на 27.10, което предварително ми беше обявено като стартова дата (съответно прекратих предишния си договор на 24.10), а договорът ми е с дата 01.11. Беше ми обяснено, че това се прави заради административно и счетоводно удобство, и че няма да ми повлияе върху пенсията, стажа, майчинските и т.н. и какво толкова се "впрягам", като ми предстояла дълга кариера до 63+ ... Моята реакция бе, че това е безумно и незаконно, и не им дава право да се разпореждат с моя стаж било то за 1 или 5 дни. При което ми беше предложено да сключа граждански договор за 5 раб. дни, и да ми бъдат довнесени липсващите осигуровки. Отказах да участвам в продължаващи фиктивни практики.
Въпросът ми е, дали имат някакъв умисъл в това, което са направили и има ли вариант да преподпиша договора със задна дата? Въобще мога ли да си потърся правата по някакъв начин?

Благодаря предварително.
ivakrasi
Нов потребител

Назад към Трудово право