начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Разликата между управител и собственик на фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разликата между управител и собственик на фирма

Мнениеот logar_ » 03 Мар 2016, 04:31

Привет и честит трети март!
Въпросът ми, както се подразбира от заглавието на темата, е следният - каква е разликата между управител и собственик на фирма? По какви права, отговорности и задължения се различават. Тъй като не съм много наясно с нещата, опитах да потърся информация, но тъй като не намерих нищо реших да ви пиша.
Ще съм много благодарен, ако някой ми помогне.
logar_
Нов потребител

Re: Разликата между управител и собственик на фирма

Мнениеот thebeast » 03 Мар 2016, 12:05

Привет и честито!
Отива се в справочника на лекс.бг, в секция закони най-отзад се намира епохалния труд с име "Търговски закон", чете се отначало наред докато се достигнат две картинки с надпис "Открийте десетте разлики между управител и собственик" и там вече всичко се изяснява като в полярна нощ...
thebeast
Потребител

Мнениеот commodoro » 03 Мар 2016, 14:54

Собственикът има задълженията да назначи управител и да внесе капитала. Оттам нататък всичко се поема от управителя и той носи цялата отговорност за действията по управление (а ТД-то с капитала си - за извършените от негово име правни действия), ако не е доволен, собственикът може да го замени.
commodoro
Потребител

Мнениеот miko_pk » 03 Мар 2016, 16:40

Пуснаха Кондьо, мен! :shock: :shock: :shock: https://www.youtube.com/watch?v=_hjXqkF-174
miko_pk
Потребител

Назад към Търговско право