начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

Спешно се нуждая от помощ!!!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешно се нуждая от помощ!!!

Мнениеот chockolina » 22 Юли 2003, 10:10

Колеги, моля Ви, кажете какво мислите по следния казус! Като кредитор с установено вземане на обявено в несъстоятелност дружество искаме да участваме в обявена публична продан. Вземането ни многократно надвишава задатъка, който трябва да се внесе. Търговския закон препраща към ГПК, а съгласно чл. 378, ал. 2 "взискателят не внася тоя задатък, ако вземането му надвишава този размер". Не съм особено сигурна до каква степен е приравняването на "кредитор" по ТЗ с "взискател" по ГПК. По мое мнение, след като ТЗ препраща към ГПК, приравняването трябва да е пълно. Синдикът на дружеството не пожела да ми отговори на въпроса дали можем да участваме в проданта, без да внасяме задатък, като не можел да ми даде гаранция, че ще бъдем допуснати по този начин. Ако сте имали подобни случаи в практиката си, моля споделете ги! По изпълнителни дела сме процедирали точно така!
Отговорът ми е необходим спешно, тъй като задатъкът трябва да се внесе най-късно днес следобед!
Предварително благодаря!
chockolina
Младши потребител

Няма нужда!

Мнениеот chockolina » 22 Юли 2003, 10:45

Грешката е моя - днес прегледах промените в ТЗ.
chockolina
Младши потребител

Назад към Търговско право