начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Такса нотариус при ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такса нотариус при ипотека

Мнениеот ilko06 » 21 Ное 2007, 12:15

Здравейте,искам да помоля някой ако може да ми каже каква такса взимат нотариусите при ипотека на апартамент,и как се изчислява.Видях една таблица ,но не разбирам тези проценти от сумата която ще тегля ли са (55000)или от оценките на апартамента.Даначната оценка ми е 61000 лв.,а реалната 133.800лв.Ако някой може да ми помогне ,БЛАГОДАРЯ му предварително.
ilko06
Нов потребител

Мнениеот moni_d » 21 Ное 2007, 12:39

процент от размера на кредита е таксата за нотариуса
moni_d
Потребител

Мнениеот moni_d » 21 Ное 2007, 12:44

328,50лв. е таксата за нотариуса, плюс 3 лв. или повече за препис от нотариалния акт в зависимост от броя на страните/това обаче не всички нотариуси го вземат/ и на тази сума начислете 20% ДДС, ако нотариусът е регистриран по ДДС. Ако той ви изготвя нотариалния акт, може да ви вземе още веднъж сумата, без таксата за препис
moni_d
Потребител

Мнениеот ilko06 » 21 Ное 2007, 13:43

Благодаря ви много за отговора,тъй като от банката ми казаха ,че не знаят колко е таксата на нотариуса.Има само едно нещо кото не ми стана много ясно(извинете ме за некомпетентността ми по тези въпроси).Какво значи да ми изготви нотарялен акт за да ми вземе още един път тази сума?Аз по принцип нотарялен акт не съм представил в банката тъй като нямам такъв.В банката дадох разрешението за ползване и заявлението за разпределението на апартаментите в което фигурирам и аз,казаха ми ,че тези документи играят ролята на нот. акт.При това полойе ние ще се наложи ли да плащам още един път сумата и за изготвяне на нотарялен акт от нотариуса?Искам да благодаря,че има такъв форум,където хора като вас отделят от времето си за да помагат на такива като мен.
ilko06
Нов потребител

Назад към Ипотека