- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ на ипотечен кредит
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Отказ на ипотечен кредит
Казуса е следния.
Клиенти кандидатсват за ипотечен кредит. На първо и второ четене са удобрени. На трето четене банката им отхвърля искания кредит.
Задължава ли се банката , да се обоснове (изложи в писмен вид) поради какви причини е отхвърлен кредита след първите две удобрения?
Клиенти кандидатсват за ипотечен кредит. На първо и второ четене са удобрени. На трето четене банката им отхвърля искания кредит.
Задължава ли се банката , да се обоснове (изложи в писмен вид) поради какви причини е отхвърлен кредита след първите две удобрения?
- sisi19
- Потребител
Re: Отказ на ипотечен кредит
Не! Дали да даде или да не даде искания кредит зависи само от преценката на банката!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Правилата за даване на кредити, определя банката. Дори и да бяха написали мотивиран отказ, това нямаше да промени нищо.
Между другото, преди да започнете да раздавате "юридически консултации", не само в "така позната Ви" семейна сфера би било хубаво да разгледате ето този линк: http://bgoffice.sourceforge.net/cgi-bin ... 1%F0%E5%ED
Като го няма правното познание, поне правописното да присъства.
Между другото, преди да започнете да раздавате "юридически консултации", не само в "така позната Ви" семейна сфера би било хубаво да разгледате ето този линк: http://bgoffice.sourceforge.net/cgi-bin ... 1%F0%E5%ED
Като го няма правното познание, поне правописното да присъства.
- laridii
- Потребител
Да, но в последствие същите губят капарото за имота за който са кандидатсвали поради това, че на трети етап банката е отказала кредита.Всички изискавния от банката по кредита са изпълнени от страна на клиентите.
Кой носи отговорноста за загубеното капаро?
laridii- на никой не давам правни съвети, и ни най малко имам намерението да го правя. Професията ми изисква понякога да има допир със закона по определени ситуации и въпроси. Но уважавам вашето мнение като такива и за това съм тук.
Кой носи отговорноста за загубеното капаро?
laridii- на никой не давам правни съвети, и ни най малко имам намерението да го правя. Професията ми изисква понякога да има допир със закона по определени ситуации и въпроси. Но уважавам вашето мнение като такива и за това съм тук.
- sisi19
- Потребител
А защо сключихте предварителен договор ПРЕДИ ДА СА ИЗВЕСТНИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, А ?
За мен отговорност носи брокерът= агенцията за недвижими имоти= далият съвет да се сключи договор/даде „капаро”
и защото всички гореизброени са много умни , защото са чували че нещо ставя „така” , та чули и за „капаро” и разбрали и недоразбрали си изготвят НЯКАКВИ СИ договори и после накрая „ мъ кой щЪ плаща капарото”.
Щото интересът е днес да се приберат едни парета, а утре банката шЪ даде кредита и всичко е пито-платено.
Няма данъчни бележки за тлъст комисион,глупавите клиентки не разбраха ниЙ как си го прибрахме, а те , бълъците, ще плащат.
Разберете бе другари умни : ТОВО КОЕТО ПРАВИТЕ Е ВСЕ ЕДНО/СЪЩОТО ,КАКТО ДА ЛЕГНЕТЕ НА ХИРУРГИЧЕСКАТА МАСА ДА ГРАБНЕТЕ СКАЛПЕЛА И ДА ПОЧНЕТЕ ДА СЕ РЕЖЕТЕ .
Мамка ви .
За това МОГА и ви гоня като мръсни кучета.
Да АЗ ГО МОГА И ГО ПРАВЯ , ДА ВИ ГОНЯ КАТО КУЧЕТА
точка
За мен отговорност носи брокерът= агенцията за недвижими имоти= далият съвет да се сключи договор/даде „капаро”
и защото всички гореизброени са много умни , защото са чували че нещо ставя „така” , та чули и за „капаро” и разбрали и недоразбрали си изготвят НЯКАКВИ СИ договори и после накрая „ мъ кой щЪ плаща капарото”.
Щото интересът е днес да се приберат едни парета, а утре банката шЪ даде кредита и всичко е пито-платено.
Няма данъчни бележки за тлъст комисион,глупавите клиентки не разбраха ниЙ как си го прибрахме, а те , бълъците, ще плащат.
Разберете бе другари умни : ТОВО КОЕТО ПРАВИТЕ Е ВСЕ ЕДНО/СЪЩОТО ,КАКТО ДА ЛЕГНЕТЕ НА ХИРУРГИЧЕСКАТА МАСА ДА ГРАБНЕТЕ СКАЛПЕЛА И ДА ПОЧНЕТЕ ДА СЕ РЕЖЕТЕ .
Мамка ви .
За това МОГА и ви гоня като мръсни кучета.
Да АЗ ГО МОГА И ГО ПРАВЯ , ДА ВИ ГОНЯ КАТО КУЧЕТА
точка
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
- valentor
- Младши потребител
valentor- много си разгневен. По спокойно. Всички обстоятелства са известни, и изискванията от банката са направени.
За да се отпусне кредита се изискват определени документи свързани с жилището. Тези документи са извадени и предоставени. Другото условеи на банката за отпускане на кредит е да има предварителен договор. За да се създаде такъв е нужно да се даде необходимото капаро на продавачите. Вече след комплекта от документи изискващи се от банката, на трети етап от тяхното крайно разглеждане, кредита е отхвърлен.
За да се отпусне кредита се изискват определени документи свързани с жилището. Тези документи са извадени и предоставени. Другото условеи на банката за отпускане на кредит е да има предварителен договор. За да се създаде такъв е нужно да се даде необходимото капаро на продавачите. Вече след комплекта от документи изискващи се от банката, на трети етап от тяхното крайно разглеждане, кредита е отхвърлен.
- sisi19
- Потребител
ОДОБРЯ, а не удобря!
- lexter
- Потребител
lexter - виж сега. Ако имаш какво да кажеш по темата, кажи, но не се заяждай.
- sisi19
- Потребител
не се заяждам, и аз правя определен набор от правописни грешки, когато пиша във форум, но за О/У, А/Ъ ми се набива на очи, особено при двукратно допусната грешка.
Ако не ме лъже паметта на КС-изпит това е една единица за всяко допускане - 4 такива и двойка
Ако не ме лъже паметта на КС-изпит това е една единица за всяко допускане - 4 такива и двойка
- lexter
- Потребител
sisi19 написа:lexter - виж сега. Ако имаш какво да кажеш по темата, кажи, но не се заяждай.
Възможно е да се ангажира отговорността на банката , на основание чл.12 ЗЗД , но трябва внимателен анализ на обстоятелствата по случая!Обърнете се към колега , а иначе дръг път като правите такъв предварителен договор , го сключвайте под отлагателно условие , а именно отпуснат кредит-ерго дайте 50-100 лв. на адвокат и ще Ви е мирна главата!
Успех!
- REVOLUTION
- Активен потребител
sisi19 написа:Професията ми изисква понякога да има допир със закона по определени ситуации и въпроси.
На вашите работодатели да им е хрумвало, че следва да си назначат юрист на щат? Или да сключат договор за абонаментно -правно обслужване?
Като ви знам цялата форумна история- грабите с пълни шепи от добронамереността на членове на гилдията и този форум.
Лешояди! Пък и назидателен тон и недоволство прозира в постовете ви ако някой ви го каже. Вероятно си мислите, че едното изречение по ваша питанка нищо не струва, ала сте далеч от истината- за да ви се каже едно просто ДА или НЕ...отговарящият е отделил от ЛИЧНОТО си време, за да може да даде дори и този отговор.
Спекулирате с чужди емоции!
Ама и не е виновен съвсем онзи, който иска баницата, а този който му я дава. В този смисъл съм абсолютно солидарна с Валентор, че и с Лютия!
Вашето уважение към нечие мнение вероятно мислите топли душите...
Отвращението ми дойде в повече... за съботен ден.
п.п.Познавам известна част от студентите във форума- е, такава наглост не бях срещала. И а-ха ме изпратете и мен да гледам нещо.
Модератора, като един съвестен чистач, ще почисти това ми мнение, но ще го припомням често. Особено за вас.
- Гост.
- Старши потребител
sisi19 написа:
Другото условеи на банката за отпускане на кредит е да има предварителен договор
За да се създаде такъв е нужно да се даде необходимото капаро на продавачите.
Прекрасна , сиси 19,
Е те за това ви гоня !
няма как да разбереш причината
- valentor
- Младши потребител
REVOLUTION написа:sisi19 написа:lexter - виж сега. Ако имаш какво да кажеш по темата, кажи, но не се заяждай.
Възможно е да се ангажира отговорността на банката , на основание чл.12 ЗЗД , но трябва внимателен анализ на обстоятелствата по случая!Обърнете се към колега , а иначе дръг път като правите такъв предварителен договор , го сключвайте под отлагателно условие , а именно отпуснат кредит-ерго дайте 50-100 лв. на адвокат и ще Ви е мирна главата!
Успех!
Благодаря за отговора. Да, те имат ангажиран такъв. Просто искаха да сондират и други мнения по въпроса. В случая, Вашето съвпада с мнението на техния адвокат.
- sisi19
- Потребител
Ще осъдите банката ли ?
Въх, въх.
Всичко бях очаквал но до тук да стигнете и мен ми идва множко
ТОЧКА
Въх, въх.
Всичко бях очаквал но до тук да стигнете и мен ми идва множко
ТОЧКА
- valentor
- Младши потребител
Ха , нещо ново от арсенала на sisi19
Уважаума вЪпросителке,
За теб липсва правен интерес относно допустимостта на питането ти.
Ясно?
Не се учудвам, че клиентите ТИ (горките хорица) са "изгорели със ЗАДАТЪКА.
Думичката "КАПАРО" се употребява в разговорната реч и няма легална дефиниция от гледна точка на правото.
Само това, а и необработеният ти изказ, ме навеждат на мисълта че не си колега - дори не си студент по право. Не спекулирай! Не си придавай качества, които не притежаваш! НЕ ТИ СЕ ПОЛАГА правна помощ, не и от мен. А както виждам и колегите са на същото мнение.
Уважаума вЪпросителке,
За теб липсва правен интерес относно допустимостта на питането ти.
Ясно?
Не се учудвам, че клиентите ТИ (горките хорица) са "изгорели със ЗАДАТЪКА.
Думичката "КАПАРО" се употребява в разговорната реч и няма легална дефиниция от гледна точка на правото.
Само това, а и необработеният ти изказ, ме навеждат на мисълта че не си колега - дори не си студент по право. Не спекулирай! Не си придавай качества, които не притежаваш! НЕ ТИ СЕ ПОЛАГА правна помощ, не и от мен. А както виждам и колегите са на същото мнение.
-
Melly - Старши потребител
Melly, лютичка ми изглеждаш!
- razli4na
- Активен потребител
razli4na написа:Melly, лютичка ми изглеждаш!
Във всички случаи съм по-малко "люта", от горките хорица загубили веднъж задатъка, и втори път 3-те % комисион за така "добре" свършената работа от посредника.
Извън горното, радвам се да те прочета,Razli4na.
П.П. Защо ли не ме напуска чувството, че това е лицето sisi19?!?
-
Melly - Старши потребител
Здр, и аз се радвам да те видя, както и форума през ваканцията.
По темата- бих подкрепила иска против банката. Не казвам, че ще е успешен /ще зависи от конкретните детайли/, но наистина банките понякога действат гнусно и си заслужават някой да ги сложи на място.
Да, банката сама преценява да отпусне ли кредит или не. НО, всяка от страните е длъжна да договаря добросъвестно- щом като с поведението и действията си служителите са дали знак, че отношенията вървят към сделка, то прекратяването на тези отношения следва да има обосновка. Ако са последвали вреди, може да се търси и отговорност- поне така казва ЗЗД- от конкретните факти зависи дали ще се изпълни хипотезата.
По темата- бих подкрепила иска против банката. Не казвам, че ще е успешен /ще зависи от конкретните детайли/, но наистина банките понякога действат гнусно и си заслужават някой да ги сложи на място.
Да, банката сама преценява да отпусне ли кредит или не. НО, всяка от страните е длъжна да договаря добросъвестно- щом като с поведението и действията си служителите са дали знак, че отношенията вървят към сделка, то прекратяването на тези отношения следва да има обосновка. Ако са последвали вреди, може да се търси и отговорност- поне така казва ЗЗД- от конкретните факти зависи дали ще се изпълни хипотезата.
- razli4na
- Активен потребител
rasli4na- това казва и техния адвокат. Лично за себе си (логически), аз също виждам резон за повдигане на такъв иск. Но как , и по каквън начин ще прицезира ангажирания адвокат.
Все пак, цветя за вас. Очерована съм от спокойното Ви и компетентно мнение.
Все пак, цветя за вас. Очерована съм от спокойното Ви и компетентно мнение.
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Казуса е следния.
Мен са ми интересни пък първото и второто четене, защото досега такива в банка не съм срещала.Ще ангажирате преддоговорната отговорност на банката, когато сте получили съгласие, поканили са Ви да сключите договор и са отказали. Или пък сключвате договор, е не се отива на ипотека и не се отпуска заема.
Това ,че служителката се е усмихвала мило всеки път, когато сте носили по някой документ нищо не значи. Помислете си , кой отпуска в една банка кредита- не и кредитния инспектор.
А интересно,зцащо нещастните клиенти се обърнаха за съвет към Вас или дойдоха разлютени и се чудите как да прехвърлите другиму отговорността?
- sunrise
- Активен потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|