Управител на агенция за недвижими имоти, без мое знание и съгласие -
е заявил кредит в банка, като е посочил като цел купуването на мой
недвижим имот.
За да удостовери целта на кредита той е представил в банката
незаверено копие на нотариалния акт на моя имот, получено от
Службата по вписванията - София. Завел е иск срещу мен да му
платя обезщетение по чл. 12 ЗЗД за това, че съм отказал
да му продам имота си, като подкрепя иска с факта, че е получил кредит от банката.
Банката действително му е предоставила кредит, като за основание е
използвала вместо предварителен договор, какъвто управителят не притежава и който, доколкото знам е необходим в такива случаи
- незавереното копие на нот. акт, получен от СВ-София.
Правомерни ли са действията на управителя и на банката?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов начин за получаване на кредити?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Действията на управителя не са правомерни. Щом е заведено дело, на всяка цена се обърнете към адвокат, защото ми се струва, че се охитва да ви спретне измама.
- tedi_2
- Потребител
От м.10.2006г. има нов чл. 248а НК:"който, за да получи облекчени условия за кредитиране, представи неверни сведения... ал.3) ако деянието е извършено от лице, което управлява или представлява ЮЛ... Банковият служител, разрешил кредита при липса на изискуемите документи/гаранции/обезпечения също носи дисциплинарна отговорност(по ЗБКД). Подайте тъжба до прокуратурата (окръжна, делото е подсъдно на ОС), като изложите известните ви обстоятелства, да се образува досъдебно производство срещу въпросния управител на АНИ, без да квалифицирате деянието му (ако е станало преди м.10, ще носи нак.отговорност по друг текст от НК, може с това деяние да се установят и други закононарушения - ще има идеална съвкупност).Във връзка със ЗБКД и банковата тайна ще трябва разрешение от съда, да се изискат документите, послужили за отпускането на кредита и създаващи предпоставки за изнудването. Най-общо - това е измама - дали по раздел IV НК или с друга квалификация, зависи какво ще се установи при разследването. Във всички случаи ви е необходим адвокат по нак.право. Докато производството е "висящо", не могат да ви "вземат" имота по законов ред.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
Петър І
- uvella
- Потребител
Благодарен съм Ви за отговорите.
Работата е много дълбока - прокуратурата отказва да реагира.
По всяка вероятност ще публикувам всички известни ми материали
в Интернет - като казус, без да назовавам "играчите".
Мога ли да се обърна към Вас по ел. поща - като Ви съобщя някои подробности около случая?
(На адвокатите по нак. право, които са ми известни просто не доверявам.)
По всяка вероятност ще публикувам всички известни ми материали
в Интернет - като казус, без да назовавам "играчите".
Мога ли да се обърна към Вас по ел. поща - като Ви съобщя някои подробности около случая?
(На адвокатите по нак. право, които са ми известни просто не доверявам.)
- signal
- Младши потребител
Начини за свързване с мен има в http://www.lex.bg/members/uvella
изберете си какъв. Що се отнася до региона, работя с колеги почти из цяла Б-Я и то такива, които са лоялни към клиентите си.
изберете си какъв. Що се отнася до региона, работя с колеги почти из цяла Б-Я и то такива, които са лоялни към клиентите си.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
Петър І
- uvella
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|