начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Ипотека на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ипотека на имот

Мнениеот didaf » 31 Май 2007, 12:15

Здравейте, със съпругът ми купихме имот, обаче той е записан на мое име, а нямаме брак. Искаме да строим къща,като съответно кандидатстваме за заем като ипотекираме имота.
Обачеееееееее аз съм по майчинство, а сама той е на договор.Въпросът ми е : Може ли той да кандидатства за заем и да ипотекира имота който е на мое име, т.е мога ли да съм съкредитоискател или трябва да сключим брак ?
didaf
Нов потребител

Мнениеот alek.dskbank » 31 Май 2007, 12:24

случаят е интересен
ако нямате брак ,то Вие можете да ипотекирате в полза на съответната банка имота ,като залог за вземането на Банката от Вашия "съпруг",който е взел кредита
alek.dskbank
Младши потребител

Мнениеот divain » 31 Май 2007, 12:35

Най-справедливо е да сключите брак ! Нали казвате :" със съпругът ми купихме имот, ..." - значи и той е дал нещо ... , а и след това като изплащате заема за къщата... пак двамата ще го плащате - нали?
Относно това за кредита : кредит ще ви отпуснат :wink: щом е с ипотека ... , но едва ли ще са ви достатъчни парите за къща . Отидете в банката и попитайте - има няколко варианта : може "съпруга " Ви да изтегли кредит , като Вие гарантирате кредита с имота си... , а може и след като сключите гр. брак да изтеглите кредита .... може пък да предлагат по-изгодни условия за младоженци !? В банката ще Ви предложат най- удачният за вас вариант .
УСПЕХ!
divain
Потребител

Назад към Ипотека