Имам един въпрос относно направата на ипотека. Искам да ипотекирам къща извън София, която не е на мое име, но собственика ми е направил пълномощно. Въпросът ми е. Какви документи трябва да преставя пред банка. Мога ли с пълномощното да взема кредит. Какво трябва да е вписано в пълномощното, за издаване на документи от община и т.н. Има ли проблем, че къщата не се намира в София.
Мога ли да отида да извадя данъчна оценка на имота, както и удостоверение за тежести със съществуващото ми пълномощно, в което не е упоменато, че мога да го ползвам в общината. Откъде се вадят тези два документа ? И по принцип пред банка какво трябва да е написано в едно пълномощно, ако може ми дайте и образец. Благодаря Ви !
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за ипотека
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
посетете някой нотариус, и за няколко минути ще ви бъде изготвено специално пълномощно с което ще можете да оперирате свободно само за 6,60лв.(ако нотариуса е с ДДС)
-
doxa - Потребител
Re: Въпрос за ипотека
numizmat написа:Имам един въпрос относно направата на ипотека. Искам да ипотекирам къща извън София, която не е на мое име, но собственика ми е направил пълномощно. Въпросът ми е. Какви документи трябва да преставя пред банка. Мога ли с пълномощното да взема кредит. Какво трябва да е вписано в пълномощното, за издаване на документи от община и т.н. Има ли проблем, че къщата не се намира в София.
Мога ли да отида да извадя данъчна оценка на имота, както и удостоверение за тежести със съществуващото ми пълномощно, в което не е упоменато, че мога да го ползвам в общината. Откъде се вадят тези два документа ? И по принцип пред банка какво трябва да е написано в едно пълномощно, ако може ми дайте и образец. Благодаря Ви !
Вие имате "един"въпрос, а аз пък имам няколко към Вас!! Няма да коментирам израза "направата на ипотека"! По-скоро ще се спра на това какво е съдържанието на въпросното пълномощно, защото след като имате такова би трябвало в него да се съдържат предоставените Ви правомощия от упълномощителя, от чието име и за чиято сметка ще действате?!След като става дума за разпореждане с недвижим имот, би трябвало нотариусът, заверил пълномощното, да е знаел, че следва да се упомене и правото Ви да вадите документи от името на упълномощителя?!Поради каква причина не Ви е посъветвал да го включите, не ми е ясно...Ако искате да включите нови правомощия, които пълномощното да Ви дава, то трябва Вие и Вашият упълномощител да съставите пред нотариус нов текст на пълномощното!! Удостоверението за тежести се вади в Служба по вписванията, а данъчна оценка от съответната данъчна служба към общината, в която е регистриран по постоянен адрес Вашия упълномощител!
- paradise
- Младши потребител
Здравейте,
за да получите отговор на всички въпроси-скенирайте ни пълномощното със зачертаване на личните данни, за да видим поне какво имате право да правите.
За удостоверение за тежести не Ви трябва пълномощно!
За данъчна оценка-зависи от съответния град.
За сключването на договора за ипотека-може би няма да Ви се наложи да подписвате ново пълномощно-ние няма как да познаем.
Успех!
за да получите отговор на всички въпроси-скенирайте ни пълномощното със зачертаване на личните данни, за да видим поне какво имате право да правите.
За удостоверение за тежести не Ви трябва пълномощно!
За данъчна оценка-зависи от съответния град.
За сключването на договора за ипотека-може би няма да Ви се наложи да подписвате ново пълномощно-ние няма как да познаем.
Успех!
- ania
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|