Здравейте,
аз и майка ми имаме наследствен апартамент, който е дарен на баща ми от неговите родители. Те са си запазили правото на безвъзмездно ползване на имота.
Докато баща ми беше жив плащаше данъка на апартамента /имаме документи/
След неговата смърт, отношенията ни се влошиха и те подадоха жалба срещу майка ми.
Интересувам се може ли да се оспорва правото на ползване, на основа на тяхното отношение към нас и на това,че баща ми им е плащал данъци /поинтересувах се в Данъчното и ми казаха,че ползвателите трябва да си плащат данъците/. Дъщеря им е поела задължението да ги гледа и издържа /на нея също и е направено дарение./
- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възможно ли е да се оспорва право на ползване на дарен имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Възможно ли е да се оспорва право на ползване на дарен имот?
Не съзирам основание да оспорите това тяхно право, тъй като не попадате в хипотезите на чл. 61 ЗС.
- damme
- Младши потребител
От въпроса Ви не става ясно дали се касае за дарения или за прехвърляне на имот срещу задължение за гледане и издръжка. Законовите възможности за оспорване са различни при двете различни разпоредителни сделки.
- nk7702n
- Старши потребител
Иначе, ако правото на ползване е надлежно учредено и са спазени всички изисквания при разпоредителната сделка и няма основание за атакуването и, няма как да отпадне на самостоятелно основание.
- nk7702n
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Договор за издръжка и гледане
|
|