- Дата и час: 21 Ное 2024, 19:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дело за връщане на владение, обжалване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Дело за връщане на владение, обжалване
Здравейте! Имам един много прост въпрос, но тъй като не съм запозната с материята, не ми е ясен. Става въпрос за предстоящо дело за оспорване на владение, в което дело аз съм ответник. Беше подадена искова молба, на която като ответник съм отговорила и предстои делото, на което нямам възможността да присъствам, нито пък да наемам адвокат, който да ме представлява. Интересува ме, ако решението по делото не е в моя полза, ще имам ли правото да ОБЖАЛВАМ? Благодаря предварително!
- freelanguage
- Нов потребител
Re: Дело за връщане на владение, обжалване
За да имате право да обжалвате, трябва с Отговора на ИМ да направите ИСКАНЕ за разглеждане делото във ваше отсъствие/чл.238 ал.1 от ГПК/. Ако не сте направили такова искане Съдът ще постанови "неприсъствено решение"/чл.239 от ГПК/ в полза на Ищеца, което практически не можете да обжалвате/чл.240 от ГПК/. За това, ако първото по делото заседание още не е минало, с отделна Молба до съда направете искане делото да се гледа във ваше отсъствие. Ако Първото по делото заседание е минало, срока е преклузивен и нямате шансове.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря Ви за бързия отговор. Има ли срок , в който трябва да бъде изпратена молбата и съществува ли определен образец, по който тя трябва да бъде съставена или да я напиша по мое усмотрение?
- freelanguage
- Нов потребител
Молбата следва да постъпи в Съда най-малко 3 дни преди Първото по делото заседание, датата на което е посочена в Призовката, която сте получили. Молбата се пише в свободен текст, примерно - В допълнение на Отговора на ИМ, моля, уважаемия съд, да постановите разглеждане дселото в мое отсъствие.
- neutralen
- Активен потребител
Помощта Ви ми беше изключително полезна, за което пак Ви благодаря! Хубав ден !
- freelanguage
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Договор за издръжка и гледане
|
|