начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Възбрана на имот

Възбрана на имот

Мнениеот JINGRIN » 01 Яну 2008, 20:00

Първо честита Нова 2008г.на всички.Да ви е спорна.Имам следния въпрос.Не бях плащал издръжка 3 месеца.Бившата ми съпруга направи запор на къщата ми.Вече не дължа нито издръжки,нито държавни такси.Частната съдебна изпълнителка ми каза,че докато децата не навършат 18 г.не може да ми се освободи имота.Брата на новата ми съпруга учи 4-та година за адвокат във Велико Търново и каза,че след като нямам вече задължения имота ми спокойно може да се освободи.Според него ЧСИ и адвокатката на бившата ми са били в комбина.Кой е прав?Аз какво да правя.Предпочитам да питам хора,които са се сбласквали с такива дела.Благодаря.
JINGRIN
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 04 Яну 2008, 14:21

След като си си платил задълженията до днешна дата, значи не се налага някакво принудително изпълнение. В такъв случай възбраната обезпечава неизпълнение на бъдещи периодични задължения, за които не се знае дали ще си редовен или не. В такъв случай би трябвало да се предположи, че ще бъдеш редовен.
Възбрана върху имот или друго обезпечение за бъдещи задължения е недопустима! Обжалвайте!
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот bubamara2 » 04 Яну 2008, 15:34

Ivailo5rov написа: Обжалвайте!
чл.332 от ГПК
bubamara2
Потребител

Възбрана на имот

Мнениеот JINGRIN » 16 Яну 2008, 20:02

Здравейте.Благодаря за съветите,но.....Днес бях при ЧСИ,която наложи запор на моя имот,но каза,че не може да го махне,докато детето не навърши 18г.Нямам никакви задължения за издръжки.ЧСИ каза също,че,който ми е казал,че може да се вдигне запора на имота преди това, или не разбира нищо,или ме подвежда.....?????????
JINGRIN
Младши потребител

Възбрана на имот

Мнениеот JINGRIN » 16 Яну 2008, 20:18

Извинете,забравих да напиша,че за нея този член 332 от ГПК не значел нищо.А сега,де.....
JINGRIN
Младши потребител

Възбрана на имот

Мнениеот JINGRIN » 17 Яну 2008, 18:57

Здравеите отново.Извинете,че Ви отнемам от времето,но и аз вече се забърках.Благодаря и за отговорите.Пиша дословно: ПРИЗОВКА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ до:мен По бракоразводното дело съм осъден да заплащам на сина си 50лв.,на дъщеря си 45 лв.на сина си дължа 250лв,на дъщеря си 225лв.,разноски на взискателя по изпълнително производство 120лв.и такса съгласно ТТР към ЗЧСИ 146,13.лв.На основание чл.325,ал.1 от ГПК в 7 дневен срок да ги внеса доброволно.В противен случай ще пристъпя към принудително изпълнение опис на недв.имот,...........Има и 2 банкови сметки.Делото го водят децата със съгласието на маика си.И издръйките,които дължах не бяха толкова,а с 1 по малко,но те са излъгали.Имам документи.Нищо не дължа,но ЧСИ каза че не може д махне запора.Който ми го бил казал не разбирал.А те между другото са приятелки с адвокатката на бившата ми съпруга.Още веднъж благодаря за търпението.
JINGRIN
Младши потребител

Мнениеот gudio » 17 Яну 2008, 20:11

След като няма основание за прекратяване на делото поради изплащане на задължението, няма никакви основание за вдигане на обезпечителните мерки. Длъжникът веднъж е спрял доброволните плащания. Стигнало се е до изпълнително дело. Платил просрочените задължения, но ще има да плаща и занапред и не е ясно кога пак може да спре да плаща. Да се вдигне възбраната, да се отърве от имота, да си "бие камшика" в чужбина и "Чао, мили деца !" :?: :twisted:
Аватар
gudio
Активен потребител

Възбрана на имот

Мнениеот JINGRIN » 18 Яну 2008, 15:35

След като нямам задължения,имота трябва да се освободи.а коитом не плаща пак,се завежда ново дело и ве4е може да се стигне даже до затвор.сега след като нямам задължения????А Вашия колега,нали писа ,че може?кое е вярно в крайна сметка?Благодаря.
JINGRIN
Младши потребител

Възбрана на имот

Мнениеот JINGRIN » 18 Яну 2008, 15:35

След като нямам задължения,имота трябва да се освободи.а коитом не плаща пак,се завежда ново дело и ве4е може да се стигне даже до затвор.сега след като нямам задължения????А Вашия колега,нали писа ,че може?кое е вярно в крайна сметка?Благодаря.
JINGRIN
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 18 Яну 2008, 23:28

Чл. 338. Длъжникът може да предложи изпълнението да бъде насочено върху друг имот или да бъде извършено само чрез някои от исканите от взискателя начини на изпълнение. Ако държавният или частният съдебен изпълнител намери, че предложеният от длъжника начин на изпълнение е в състояние да удовлетвори взискателя, той насочва изпълнението върху посочения от длъжника имот.
--------------------------

Та така.първо,явно ЧСИ-то си струва паричките.А второ-тази разпоредба на ГПК Ви дава една правна възможност за промяна способа на изпълнение.Ако имате трудови доходи-предложете на ЧСИ-то запор върху трудовото възнаграждение в размера на издръжката.
И не е лошо да си ангажирате адвокат да Ви представлява пред ЧСИ по изпълнителното дело.Явно ще берете доста ядове с бившата си съпруга.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот gudio » 19 Яну 2008, 00:26

К`во беше: "11 минути (това според Паоло Куелю :lol: ) кеф - цял живот ядове"... Досещам се всъщност откъде май идват проблемите (а съм го казвал и друг път)... => Много рядко (поради "ригидността"на банковата ни система :lol: ) банка би дала кредит при "нечист" имот... Имаше много теми, в които се дискутираше, напр. вписана искова молба, вписано заличаване на иск. молба... а банките искат в удостоверението за тежести да пише "няма възбрани, ипотеки и др. вписвания или отбелязвания" ... Какво им пречи - ако има вписана възбрана за издръжса (а плащането на издръжката е напълно проследимо, да не говорим, че колкото и години напред или назад във времето да се дължи, издръжката няма да бъде повече от :roll: 20% :?: от цената на един жилищен имот).. какво им пречи от една банка пак да си впишат ипотека... :?: По негъвкавата политика в България на банките - имот с възбрана, ако ще възбраната да е за 5 (пет) лева :lol: - не става за обезпечение... Ако това е проблемът - аз ( :oops: :oops: също "с отровно зелена тога и оранжево жабо" :lol: ) щях да Ви съдействам - в смисъл - ще вдигна възбраната, сключете си ипотечната сделка.... но според мен бихте могли да убедите и бившата си съпруга (майка на децата Ви), че си струва да прояви разбиране...
:evil: Но - горното в сферата на предположенията ! Изп. дела за издръжка "продължават вечно" (казвал съм го и друг път), щом продължават - никой съд (а в това съм 1000 % сигурен) няма да отмени атказа да се вдигне възбраната... ако ще да ни изключат от ЕС заради това :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Възбрана на имот

Мнениеот JINGRIN » 19 Яну 2008, 13:41

Благодаря искрено.само,че за бившата съпруга.Още като се развеждахме,тя и децата,казаха,че досега за тях съм бил източник на доходи,и че и занапред ще бъда такъв.така няма да стане.Сега имам ново семейство.Жена и 2-те и деца.сега разбрах какво е да си човек-уважаван,не източник на доходи.А имота е половината мои-наследствен,половината на вуйчо.Моята част е запорена.Вече с 3 адвокати правих консултация.всички казват различно.Шурито учи за адвокат и 1 от професорите му в Търново казва,че няма проблем да се освободи имота.
JINGRIN
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 19 Яну 2008, 13:48

Господине,ако ме послушате няма да сбъркате."Шурито" Ви все още не е практикуващ юрист и може само отстрани да Ви дава различни съвети.
Упълномощете някой колега да Ви представлява пред ЧСИ-то.Да,има възможност да Ви се вдигне възбраната върху имота.достатъчно е да се позовете от възможността на цитирания от мен чл.338 от ГПК-по-горе.Изискайте от ЧСИ да се насочи изпълнението да кажем върху трудовите Ви доходи,от които ще се изплаща издръжката.
Другата възможност е ако имате МПС ,да бъде наложен запор върху него.Така или иначе Вие ще си изплащате издръжката и няма опасност от публична продан на МПС-то.
В действителност има самозабравили се колеги ЧСИ-та.Но за това са и възможностите на длъжниците да се консултират с адвокати и да ползват правна защита.
Вероятно ЧСИ-то ще откаже удовлетворение на молбата Ви.Тоганва имате възможност да обжалвате отказа в Окръжен съд - Търново,който ще се произнесе с решение по казусът Ви.чудо голямо,издръжка ,та издръжка. :lol: :lol: :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Възбрана на имот

Мнениеот JINGRIN » 19 Яну 2008, 18:11

БЛАГОДАРЯ :lol: :lol: :lol: :D :D :D
JINGRIN
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство