начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Реализиран търг без знанието на единият съсобственик

Реализиран търг без знанието на единият съсобственик

Мнениеот tstslv » 01 Юли 2009, 13:33

Предварително се извинявам ако темата не е на правилното място !
Казусът е следният :

След развода на родителите ми не бяха водени дела за подялба на имуществото им. Вчера научих, че баща ми има дълг, за погасяването на който той няма средства, и пряко волята му, един от имотите му(придобит по време на брака и респективно съсобственост и на майка ми) е обявен и продаден на търг, без знанието на майка ми. Става въпрос за продажба на целия имот, а не на идеалната част на баща ми. Легитимна ли е подобна операция без съгласието на майка ми, как да постъпя за да защитя правата и ?
tstslv
Нов потребител

Re: Реализиран търг без знанието на единият съсобственик

Мнениеот REVOLUTION » 01 Юли 2009, 14:03

Ако описаното от вас отговаря на истината , то ПП е действителна , но продадената 1/2 , собственост на майка Ви , която не е дала изрично съгласие за това на основание чл.500 ГПК , е продажба на чужда вещ и майка Ви може да ревандикира веща си ако купувачът от ПП е въведен във владение на имота или ако още не е да предяви установителен иск.
Материята е много сложна , поради което Ви препоръчвам да се обърнете към колега адвокат , който да осъществи защитата Ви!

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Реализиран търг без знанието на единият съсобственик

Мнениеот tstslv » 01 Юли 2009, 15:02

Благодаря за бързият отговор !
tstslv
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство