начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

издръжка за минало време

издръжка за минало време

Мнениеот wwoman » 06 Юни 2009, 21:10

Има ли бързо производство за изплащане на издръжка за минало време?
През август 2008г. заведох дело чрез ЧСИ за издръжка, дължима от 2006г. За месец тя е на стойност 200 лв за двете ми деца. До декември 2008г. нямах информация от адвокатката си, че се работи по делото. Тръгнах с Прокурор. Бившият ми плати за 12,2008г. и 01. 2009г. сумата 400лв. Излъгал е Прокурора, че е плащал винаги , но не е взимал бележки. Показал е цитирания документ и е казал , че вече ще си има доказателства. Така представени фактите, ми бе отказано образуване на производство. Междувременно открих ЧСИ и разбрах, че е работено по делото. Длъжника е прикрил фирмата си и имота си и поради това документацията беше изпратена към Общината. Бащата на децата ми започна да внася суми по този начин: 03.2008г. и 03 2009г. - 300 лв. / вместо 400, щом внася за два месеца / ; за 03.2007, 04.2007, 05. 2007 и 06. 2007 - 400 лв. / вместо 800 за 4 месеца /.Точно по този начин са изплащани. Тези извлечения от банката ги представих на Общината и те отказаха да започнат изплащане, защото лицето е започнало да се издължава, въпреки, че така посочени сумите, не е ясно за кой месец каква сума е изплатена.
Какви са ми правата в случая и къде и как да си ги търся, без да дам възможност на длъжника да мами и да си играе повече с мен? Защото освен всичко това, той изисква с парите за посочените месеци от 2007 г. да платя частни уроци на едното дете - взимани сега.
Има ли бързо производство?
wwoman
Нов потребител

Re: издръжка за минало време

Мнениеот pitasht » 08 Юни 2009, 08:35

Според мен първо поговорете с адвоката си и изяснете с него какво искате.
Виждам, че нещо нямате връзка с този човек, а той върши неща във ваш интерес, които впоследствие Вие проваляте.
За да се обърне към Общината трябва да има искане-това явно го е направил адвоката ви, защото ЧСИ по своя инициатива не може да стори това.
Изберете си съобразно документите по изпълнителното дело кой искате да плаща- Общината или мъжа Ви / в тази връзка може да се окаже, че сте взели и от двете страни пари и да ги връщате/и проведете едно правилно поведение според желанието си, а не правете хаотични действия, които както виждате не носят резултати.
По принцип образуването на наказателни дела невинаги води до плащане. Зависи от самия човек-често нещата се обострят толкова много, че нищо не може да направи прокуратурата, освен да внесат обвинителен акт и човекът да бъде осъден, дори вкаран в затвора. Вкарването на мъжа ви в затвора ще ви осигури неплащане на издръжка за дълго време, освен ако не потърсите общината. Което във вашия случай може да направите в началото
Щом мъжа ви няма имущество/ не мога да си обясня как така е измамил и скрил имоти/ по-добре си търсете общината и не се занимавайте с мъжа си.
Хъсът с който пишете по-скоро доказва, че желаете отмъщение, отколкото цивилизовано приключване на проблема по най-добър за вас начин.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот wwoman » 08 Юни 2009, 09:17

Благодаря!
wwoman
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 15:07

При издръжка за минало време отпада ли несеквестируемостта за дохода? Или не отпада и е по общия ред?
usra_ovcova
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство