Здравейте,
както писах имам дело с влязло в сила решение.
Тъй като съм далече от ЧСИ, и не мога лично да отида да си взема изпълнителния лист, му пратих искане да ми го прати на мейла. Така и не го получавам, дори след 2рото запитване.
Питането ми към разбиращите е:
- имам ли право ( и съответно ЧСИ да се задължава да ми го прати по мейл) да изисквам да ми бъде пратен изпълнителния лист по електронна поща, за да се запозная с него, ако ДА, то мога ли без да се подписвам електронно (имам цифров подпис който удостоверява, че съм аз ) да искам да ми пратят изпълнителния лист. Моля ако е възможно да ми посочите къде е посочено, че мога да искам по този начин ИЛ.
Ако не е възможно по мейла (подписан или не подписан мейл), мога ли да упълномощя човек който да отиде и да изисква този ИЛ.
Ако и това не може, кажете ми как да изискам решението на съда и изпълнителния лист, без да се налага да пропътувам стотици километри за това.
Предварително благодаря за съветите.
Лека и спокойна нощ желая.
Ако е важно, в Уведомлението което получих пише:
"Срещу вас е образувано и е висящо изпълнително дело ЕДИ_КОЕ_СИ"
- Дата и час: 01 Дек 2024, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпълнителен лист
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изпълнителен лист
Изпълнителния лист се издава от съда по искане на страната в чиято полза осъдителното съдебното решение /определение , издава се в един екземпляр .
Вашит кредитор си е получил изпълнителния лист и си е образувал изпълнително дело при ЧСИ .Разбира се може да има образувано изп. дело и на базата на наказателно постановление , за някоя неплатена глоба.
ЧСИ няма никакво задължение да ви сканира и изпраща изпълнителни листи . Имате си съдебно решение вижте какво пише в него ,тъй като изпълнителния лист го възпроизвежда в осъдителната му част.Ако изп. дело е образувано на базата на някво наказателно постановление припомнете си коя глоба не сте си платилии си вижте НП , е и там може да сте се укрили и да сте отказали да го получите ...но и това се удостоверява
Съдът няма да ви "даде" изпълнителен лист, защото той не се издава за вас ,а за вашия кредитор , съдебно решение /определение следва да сте получили или ,ако не сте били на адрес и не са ви открили проблема си е изцяло ваш , тогава съдът е спазил съответната процедура по ГПК за уведомяване . Най -лесният начин да си видите решението е да го проверите на сайта на съответния съд.
Престанете с тоя електронен подпис ,това да не ви е НАП или АВ-Търговски регистър .
Вашит кредитор си е получил изпълнителния лист и си е образувал изпълнително дело при ЧСИ .Разбира се може да има образувано изп. дело и на базата на наказателно постановление , за някоя неплатена глоба.
ЧСИ няма никакво задължение да ви сканира и изпраща изпълнителни листи . Имате си съдебно решение вижте какво пише в него ,тъй като изпълнителния лист го възпроизвежда в осъдителната му част.Ако изп. дело е образувано на базата на някво наказателно постановление припомнете си коя глоба не сте си платилии си вижте НП , е и там може да сте се укрили и да сте отказали да го получите ...но и това се удостоверява
Съдът няма да ви "даде" изпълнителен лист, защото той не се издава за вас ,а за вашия кредитор , съдебно решение /определение следва да сте получили или ,ако не сте били на адрес и не са ви открили проблема си е изцяло ваш , тогава съдът е спазил съответната процедура по ГПК за уведомяване . Най -лесният начин да си видите решението е да го проверите на сайта на съответния съд.
Престанете с тоя електронен подпис ,това да не ви е НАП или АВ-Търговски регистър .
- donna
- Старши потребител
Извинявам се, явно се казва съдебно решение, а не изпълнителен лист това което търся.
Да уточня - аз нямам НИЩО, нищо не ми е пратено (ЧСИ казва "аз съм пратил всичко на адреса посочен в графата постоянен адрес", е да, ама не е проверил, че постоянния ми адрес е променен 3 години преди да ми прати каквото и да е, и така всичко е заминало нейде си). И то да подчертая - това е ОБЯВЕНО пред банката кредитор, тя ми снима новата личната карта.
Така сега аз само искам да разбера решението на съда - за какво и на какво съм осъден. Как мога да го получа.
Изключвам да упълномощя адвокат който да го вземе, както и аз да ида лично при ЧСИ, много ми е далече, и да си призная, само разхода за пътя до него и обратно, ще ми е повече от половината на това което дължа.
Да го проверя - как ? Аз не знам съда, пробвах във всички онлайн, нищо не излиза за делото което имам. Моля за насока къде да го проверя за това дело (административно, наказателно, гражданско?).
Да уточня - аз нямам НИЩО, нищо не ми е пратено (ЧСИ казва "аз съм пратил всичко на адреса посочен в графата постоянен адрес", е да, ама не е проверил, че постоянния ми адрес е променен 3 години преди да ми прати каквото и да е, и така всичко е заминало нейде си). И то да подчертая - това е ОБЯВЕНО пред банката кредитор, тя ми снима новата личната карта.
Така сега аз само искам да разбера решението на съда - за какво и на какво съм осъден. Как мога да го получа.
Изключвам да упълномощя адвокат който да го вземе, както и аз да ида лично при ЧСИ, много ми е далече, и да си призная, само разхода за пътя до него и обратно, ще ми е повече от половината на това което дължа.
Да го проверя - как ? Аз не знам съда, пробвах във всички онлайн, нищо не излиза за делото което имам. Моля за насока къде да го проверя за това дело (административно, наказателно, гражданско?).
- stormar
- Младши потребител
stormar написа:ЧСИ казва "аз съм пратил всичко на адреса посочен в графата постоянен адрес", е да, ама не е проверил, че постоянния ми адрес е променен 3 години преди да ми прати каквото и да е, и така всичко е заминало нейде си). И то да подчертая - това е ОБЯВЕНО пред банката кредитор, тя ми снима новата личната карта.
Чл. 38. Съобщението се връчва на адреса, който е посочен по делото. Когато адресатът не е намерен на посочения адрес, съобщението се връчва на настоящия му адрес, а при липса на такъв - на постоянния.
Това е бил адресът, посочен от кредитора, така че ЧСИ е бил длъжен да изпрати книжата на този адрес!
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Което потвърждава че ЧСИ е виновен да не получа документите.
На посочения адрес не ме е намерил ЧСИ, но не ми е пратил документите на постоянния адрес, който е променен спрямо този който има банката, но е сменен години преди да го има това дело, тоест ЧСИ изобщо не е проверил адреса ми, а си е пращал само на тоя който са му дали от банката.
На посочения адрес не ме е намерил ЧСИ, но не ми е пратил документите на постоянния адрес, който е променен спрямо този който има банката, но е сменен години преди да го има това дело, тоест ЧСИ изобщо не е проверил адреса ми, а си е пращал само на тоя който са му дали от банката.
- stormar
- Младши потребител
може да искате да възразите- най-добре хванете адвокат д а го обмисли - по чл.147 от ЗЗД. вижте си общите условия на договора, който сте подписали като поръчител.
- cveti55
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|