На дата 04.01.2011 година участвах в публична продан, която спечелих пред упълномощен помощник съдия изпълнител. След като бях обявен за купувач, в приетия 7 /седем/ дневен срок внесох сумата, която бях посочил в запечатан плик от мен, като извадих внесеният от мен задатък от 10 на сто върху началната обявена цена.
На дата 26.01.2011 година разбрах, че има пусната жалба от собственика на имота и ми бе обяснено, че трябва да се разгледа в Окръжен съд.
Въпросът ми е какъв е срока за разглеждане на тази жалба. И дали има някакви срокове, които трябва да следа.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 00:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Публична продан през съдия изпълнител
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Публична продан през съдия изпълнител
kolev83 написа:На дата 26.01.2011 година разбрах, че има пусната жалба от собственика на имота и ми бе обяснено, че трябва да се разгледа в Окръжен съд.
Въпросът ми е какъв е срока за разглеждане на тази жалба. И дали има някакви срокове, които трябва да следа.
По закон - 1 месец, на практика около три месеца.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Мерси за отговора, надявам се да стане поне до три месеца защото седя и нищо не мога да направя само чакам време да мине и се чувствам безсилен.
- kolev83
- Нов потребител
Здравейте !
Бих искал малко съдействие, ако можете да ми окажете. Значи темата съм я пуснал от преди доста време, но за сега само "gudio" ми е отговорил. Аз продължавам да чакам да мога да влезна във владение на имота, който спечелих на търг а вече минаха близо четири месеца от както съм внесъл парите за имота.
Стария собственик пусна жалба в окръжен съд, която не бе разгледана защото била неоснователна сега пак е пусната някаква жалба...
->Докога може да продължава това ?
->Дали аз мога да търся някъде правата си все пак съм дал някакви пари, които седят някъде замразени. Мога ли да си търся някакви права за от това, че губя лихва от тях и си плащам наем ...
Бих искал малко съдействие, ако можете да ми окажете. Значи темата съм я пуснал от преди доста време, но за сега само "gudio" ми е отговорил. Аз продължавам да чакам да мога да влезна във владение на имота, който спечелих на търг а вече минаха близо четири месеца от както съм внесъл парите за имота.
Стария собственик пусна жалба в окръжен съд, която не бе разгледана защото била неоснователна сега пак е пусната някаква жалба...
->Докога може да продължава това ?
->Дали аз мога да търся някъде правата си все пак съм дал някакви пари, които седят някъде замразени. Мога ли да си търся някакви права за от това, че губя лихва от тях и си плащам наем ...
- kolev83
- Нов потребител
Жалбата вероятно е "оставена без разглеждане" като недопустима. Това, за съжаление отваря път за ново обжалване пред съответния апелативен съд. В София повечето съдебни състави започнаха да оставят такива жалби "без уважение" като неоснователни, с цел да предотвратят такива злоупотреби с обжалване. Това обаче не е много "правно издържано" и не всички го правят. Ако по някакви невероятни причини, жалбата бъде уважена и възлагателното постановение - отменено, съд. изпълнител ще Ви върне парите с някаква лихва, каквато е начислена за периода на престояването им по сметката му. За по-големи вреди можете да го съдите, ако считате, че той е виновен за отмяната на възлагателното постановление. Това обаче е чисто теоретична постановка - няма почти никаква вероятност апелативният съд да уважи жалбата. Длъжникът има право да обжалва и се възползваот това.
Ако ползвате търсачката - имаше пример тук за някакъв сключен договор за наем на имота, за който въводът бил отложен заради обжалване. ВКС беше осъдил длъжника да плати обезщетение за "необосновано обжалване". С добър адвокат може да разиграете подобна схема
Ако ползвате търсачката - имаше пример тук за някакъв сключен договор за наем на имота, за който въводът бил отложен заради обжалване. ВКС беше осъдил длъжника да плати обезщетение за "необосновано обжалване". С добър адвокат може да разиграете подобна схема
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|