- Дата и час: 30 Ное 2024, 21:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Банка ДСК ЕАД
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Банка ДСК ЕАД
Имам ипот.кредит от 2004г. Банката решава, че не плащам вноските и подава искова молба. Издават им изп.лист. В 7дневен срок обжалвам с частна жалба. Провеждам среща с банката, установява се по безспорен начин, че нямам задължения (пазя всички вносни бележки). От тогава до сега (1 месец) в съда се бавят, от банката се мотаят и се чудят как да ме склонят да платя съдебните разноски. Съдия изпълнителя е с устно разпореждане от банката да спре действията, но не прекратяват изп.дело. Какво да правя?
- tanyakd
- Младши потребител
Re: Банка ДСК ЕАД
Има разлика между спиране и прекратяване на делото...
В съда не виждам какво ще правят?!? С Частна жалба се обжалва единствено частта за разноските!
По основателност се пуска възражение, което в този случай дори не спира изпълнението, а още повече щом сте влезли в контакт с ЧСИ-то и Банката, не мисля, че имате кой знае какъв проблем!
В съда не виждам какво ще правят?!? С Частна жалба се обжалва единствено частта за разноските!
По основателност се пуска възражение, което в този случай дори не спира изпълнението, а още повече щом сте влезли в контакт с ЧСИ-то и Банката, не мисля, че имате кой знае какъв проблем!
- Sahiba
- Потребител
tanyakd написа:Имам ипот.кредит от 2004г. Банката решава, че не плащам вноските и подава искова молба. Издават им изп.лист. В 7дневен срок обжалвам с частна жалба. Провеждам среща с банката, установява се по безспорен начин, че нямам задължения (пазя всички вносни бележки). От тогава до сега (1 месец) в съда се бавят, от банката се мотаят и се чудят как да ме склонят да платя съдебните разноски . Съдия изпълнителя е с устно разпореждане от банката да спре действията, но не прекратяват изп.дело. Какво да правя?
Не плащате нищо, нали е ясно.
Ако продължават да ви създават проблеми- потърсете консултация с колега.
Имате поне два полезни съдебни хода, като от единия ще изкарате и пари.
По отношение банката, не че съм пристрастна, ама ....пердашете ги!
Ще спечелите.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте, благодаря ви за отговорите!
В съда обжалвам определението на съда, с което удовлетворяват исковата молба на ДСК. Но мина повече от месец, а все още ДСК "не са се уведомили", за да си пишат евентуално възраженията. Как да прекратя това мотаене?
Поздрави!
В съда обжалвам определението на съда, с което удовлетворяват исковата молба на ДСК. Но мина повече от месец, а все още ДСК "не са се уведомили", за да си пишат евентуално възраженията. Как да прекратя това мотаене?
Поздрави!
- tanyakd
- Младши потребител
Това, което обяснявате няма никакъв смисъл - " обжалвам определението на съда, с което удовлетворяват и исковата молба на ДСК"
Трите болда в едно изречение са несъвместими.
Говорим на различни езици, а на мен днес не ми се гадае. Повтарям съветът си, защото по-добро не мога да препоръчам- адвокат.
Трите болда в едно изречение са несъвместими.
Говорим на различни езици, а на мен днес не ми се гадае. Повтарям съветът си, защото по-добро не мога да препоръчам- адвокат.
- Гост.
- Старши потребител
Най-вероятно се обжалва разпореждането за издаване на изп. лист - но обикновено такива жалби така са формулирани, че съдът вади кристалната топка и хвърля боб "какво е искал да каже авторът".
Хората в България обичат да подават жалби и мразят да пускат искови молби (поне така съм забелязал по лични наблюдения). А пътят за защита е друг...
Можеше поне едно възражение срещу ЗНИ да пуснете, като смятате, че не дължите...можеше и спиране да искате от съда...ама...нали е по-лесно с "ЖАЛБА"...
Хората в България обичат да подават жалби и мразят да пускат искови молби (поне така съм забелязал по лични наблюдения). А пътят за защита е друг...
Можеше поне едно възражение срещу ЗНИ да пуснете, като смятате, че не дължите...можеше и спиране да искате от съда...ама...нали е по-лесно с "ЖАЛБА"...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Прекрасни,
1. По исковата молба на банката, съставът, който я гледа постановява определение, с което "ме осъжда да заплатя ..." - сумата, предмет на исковата молба на банката. Това определение се обжалва в 7-дневен срок от датата на връчване на поканата за доброволно изпълнение с частна жалба. Ето какво определение обжалвам.
Как да спра мотаенето - мина месец, а банката не се е уведомила?
Благодаря Ви!
1. По исковата молба на банката, съставът, който я гледа постановява определение, с което "ме осъжда да заплатя ..." - сумата, предмет на исковата молба на банката. Това определение се обжалва в 7-дневен срок от датата на връчване на поканата за доброволно изпълнение с частна жалба. Ето какво определение обжалвам.
Как да спра мотаенето - мина месец, а банката не се е уведомила?
Благодаря Ви!
- tanyakd
- Младши потребител
Или съм уморена, или съм вбесена( не че нямам основание , но вината не е у вас)- склонна съм да приема твърдението на колегата Калахан относно разпореждането, но вие така упорито твърдите да е определение, да е искова молба, че ....не знам.
Въпросът е елементарен, същината ми се губи и от там отговорът е чисто хипотетичен.
Мотаенето на банката не е ваш приоритет, но ако не търпите негативи за вас е без значение кога ще им връчат книжата( а те се връчват със съобщение от нарочен за това човек, на заплата в системата, наречен призовкар). Съгласно правилника за дейността на администрацията в районни, окръжни и прочие... съобщенията, ведно с приложените книжа, се връчват в 7 дневен срок. Ако не са за връчителя възниква задължение да дава писмено обяснение по въпроса за забавата( иска се нарочна молба от вас до председателя на състава- да го подсетите, какво правят мишлетата, че той няма поглед И върху тяхната дейност).
Ако и така не стане- имате още един полезен ход. Искате връчване, чрез ЧСИ.
Въпросът е елементарен, същината ми се губи и от там отговорът е чисто хипотетичен.
Мотаенето на банката не е ваш приоритет, но ако не търпите негативи за вас е без значение кога ще им връчат книжата( а те се връчват със съобщение от нарочен за това човек, на заплата в системата, наречен призовкар). Съгласно правилника за дейността на администрацията в районни, окръжни и прочие... съобщенията, ведно с приложените книжа, се връчват в 7 дневен срок. Ако не са за връчителя възниква задължение да дава писмено обяснение по въпроса за забавата( иска се нарочна молба от вас до председателя на състава- да го подсетите, какво правят мишлетата, че той няма поглед И върху тяхната дейност).
Ако и така не стане- имате още един полезен ход. Искате връчване, чрез ЧСИ.
- Гост.
- Старши потребител
Четете ГПК! Там се казва какво се прави, ако сте платили преди образуване на изпълнителното дело! И за разноските е ясно!
Що се отнася до районния съд, ако е СРС Господ да Ви е на помощ! Може дори да загубят делото или да го архивират по невнимание!
Освен това ДСК не е банка, а каса.
Що се отнася до районния съд, ако е СРС Господ да Ви е на помощ! Може дори да загубят делото или да го архивират по невнимание!
- fighter
- Потребител
fighter написа:Четете ГПК! Там се казва какво се прави, ако сте платили преди образуване на изпълнителното дело! И за разноските е ясно!
Е, не ме учудвате, колега.
https://dskbank.bg/page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/
Банка или каса? Последни залагания...
Освен това, според мен и кълбето, не е имало основание за издаване на ЗНИ, така щото сумите по ипотечния кредит са плащани( дано правилно съм разбрала), само дето от банката са проспали нещо счетоводно.
Издадена е заповед и ИЛ, и сега вече в ИД се установява гафа. Да, ама тея разноски трябва да се поемат от заявителя, не от мнимия длъжник, дето е редовен платец. А банката се прави на Кума Лиса и хората с право негодуват.
Ама пак не е така- говори се упорито за ИМ и О. Да, н ако ако е допълвано или изменено СР в частта за разноските подлежи на обжалване, но срокът на е 7 дневен, а двуседмичен....
Отказвам се!
Последна промяна poli_g на 14 Юли 2010, 23:34, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Поли, мога да Ви разцелувам! Още утре ще внеса молба до председателя на състава, защото от изпращането на съобщението минаха 11 дни...Дано не е излязъл в отпуска...
Ако поискам книжата да бъдат връчени чрез ЧСИ - къде да прочета как се прави това, какви са сроковете и т.н?
P.S.: Аз като се ядосвам и ям шоколад - помага!
Ако поискам книжата да бъдат връчени чрез ЧСИ - къде да прочета как се прави това, какви са сроковете и т.н?
P.S.: Аз като се ядосвам и ям шоколад - помага!
- tanyakd
- Младши потребител
Чл. 244. Определението, с което се уважава или отхвърля изцяло или отчасти молбата за издаване на изпълнителен лист, може да се обжалва в седемдневен срок. Срокът тече за молителя от датата на връчване на съобщението за постановеното определение или разпореждане, а за длъжника - от датата на връчване на призовката за доброволно изпълнение.
Предполагам това имате предвид, твърдейки, че изп. лист се издава с определение, срещу което може да се подава частна жалба. Горецитираният текст действително е от ГПК, но този ГПК беше отменен преди 2 години.
По сегашния ред изп. лист се издава въз основа на разпореждане.
Кога е издаден изп. лист - преди или след 01.03.2008г.?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Отразява ми се на фигурата!
Без целувки, моля.
Понеже стана интересна темата- кажете повече за това определение, че наистина ме накарахте да се замисля.
Колегата вече ви посочи- http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135558368 чл. 42, ал.2
Нищо не вдявам, честно!
Без целувки, моля.
Понеже стана интересна темата- кажете повече за това определение, че наистина ме накарахте да се замисля.
Колегата вече ви посочи- http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135558368 чл. 42, ал.2
Нищо не вдявам, честно!
- Гост.
- Старши потребител
"Чл. 433. (1) Изпълнителното производство се прекратява с постановление, когато:
1. длъжникът представи разписка от взискателя, надлежно заверена, или квитанция от пощенската станция, или писмо от банка, от които се вижда, че сумата по изпълнителния лист е платена или внесена за взискателя преди образуване на изпълнителното производство; ако длъжникът представи разписка с незаверен подпис на взискателя, последният при спор е длъжен да декларира писмено, че разписката не е издадена от него, в противен случай тя се приема за истинска; ..."
Таня (предполагам, че така се казвате), дори адвокатите наемат колеги-адвокати да гледат личните им дела, защото са пристрасни към собствените си казуси и емоциите им пречат да се защитават сами!
Наемете си адвокат и ще си спестите поне нервите!
1. длъжникът представи разписка от взискателя, надлежно заверена, или квитанция от пощенската станция, или писмо от банка, от които се вижда, че сумата по изпълнителния лист е платена или внесена за взискателя преди образуване на изпълнителното производство; ако длъжникът представи разписка с незаверен подпис на взискателя, последният при спор е длъжен да декларира писмено, че разписката не е издадена от него, в противен случай тя се приема за истинска; ..."
Таня (предполагам, че така се казвате), дори адвокатите наемат колеги-адвокати да гледат личните им дела, защото са пристрасни към собствените си казуси и емоциите им пречат да се защитават сами!
Наемете си адвокат и ще си спестите поне нервите!
- fighter
- Потребител
fighter написа:"Чл. 433. (1)
Тази разпоредба не е приложима в конкретния случай, тъй като tanyakd твърди, че си е внесла всички вноски по ипотечния кредит до този момент, но очевидно остават още много. Просто не са налице условията за предсрочна изискуемост на вземанията на банката, но не е налице пълно погасяване на задължението. Правете разлика между двете.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
И аз си мислех за това, но Таня всъщност не е дала хронологията на събитията - т.е. кога и какво е платила. Аз отстанах с впечатление, че тя има документи, че е платила вноските, но не е ясно кога.
Аз лично, ако си бях платила в срок всички вноски, щях да поведа битка със всички възможни средства срещу ДСК и всички подписали документите, послужили за издаването на ИЛ. Нямаше да има институция, която да не сезирам по случая. Дори щех да се обадя на журналистите.
Аз лично, ако си бях платила в срок всички вноски, щях да поведа битка със всички възможни средства срещу ДСК и всички подписали документите, послужили за издаването на ИЛ. Нямаше да има институция, която да не сезирам по случая. Дори щех да се обадя на журналистите.
- fighter
- Потребител
tanyakd написа:По исковата молба на банката
Прекрасна ,
Банката подава искови молби, чак ако има възражение срещу заповедта за изпълнение. Банките са с привилегията да не им се налага да водят искови производства, а исковата молба поставя началото на...исково производство!
Вервайте ми!
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
Приятели,
Искът на банката бе отхвърлен като неоснователен. А решението на първата инстанция - като незаконосъобразно. Занесох на ЧСИ влязлото в сила опредление, а той прекрати изпълнителното дело като вдигна всички възбрани и наложения на имота ми запор.
Благодаря на всички ви за ценните съвети и помощтта, която ми оказахте в тази битка!
Поздрави!
Искът на банката бе отхвърлен като неоснователен. А решението на първата инстанция - като незаконосъобразно. Занесох на ЧСИ влязлото в сила опредление, а той прекрати изпълнителното дело като вдигна всички възбрани и наложения на имота ми запор.
Благодаря на всички ви за ценните съвети и помощтта, която ми оказахте в тази битка!
Поздрави!
- tanyakd
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|