начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Получаване на изпълнителен лист

Получаване на изпълнителен лист

Мнениеот forsakendudebg » 25 Юли 2011, 09:59

Имам задължения по стоков заем поради факта, че останах без работа. Кредитът ми е даден на агенция. Имам няколко въпроса свързани с изпълнителния лист.
1. Каква е процедурата на получаване на призовката за доброволно изпълнение от съдебния изпълнител? Лично ли трябва да бъде?
2. От агенцията звънят и заплашват, че на конкретна дата ще бъде извършен опис на имуществото ми на постоянния адрес без да съм получил препис от молбата или копие от изпълнителния лист, или призовка за доброволно изпълнение. Възможно ли е ЧСИ да дойде вкъщи без да съм видял тези документи и без да са минали 14-те дена, които ЧСИ дава за доброволно погасяване на заема?
forsakendudebg
Нов потребител

Re: Получаване на изпълнителен лист

Мнениеот Pause » 26 Юли 2011, 10:19

Според Чл.42ал.2 ГПК може по искане на страната и от ЧСИ да се връчи ,който възлага на лице от кантората си да извърши връчването било лично или пълномощник вкл.залепване на уведомление,както и отказа от адресата да приеме съобщението се смята за връчване.Като целта е една и съща да се узнае и ответникът да предприеме действия за защита.Без да сте бил уведомен с ПДИ с (изкл. ЗИ по 410 ГПК) и документите ,опорочават действията на СИ ,което подлежи на обжалване по Чл.435 ал2 ГПК.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство