начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Имам задължение от 105 лв към Глобул от 2005-та г

Имам задължение от 105 лв към Глобул от 2005-та г

Мнениеот lucky7o » 01 Авг 2011, 16:46

Здравейте,

Ще карам по същество...
Имам задължение от 105 лв към Глобул от 2005-та година.
До миналата година, да бъда по-точен до 08.11.2010 никой не ме е търсил за въпросната сума. В същият ден получвам известие от пощата, че имам "колет" за получаване. Получих го... А именно писмо в, което пише следното :
„ Заповед номер (не е написан номер)
Районен съд София...
Разпорежда :
Длъжникът *** да заплати на С.Г.Груп ... 105.73лв - главница за неизплатена стойност на ползвани далекосъобщителни услуги по договор ... за периода 20 октомври - 20 ноемви 2005 година... 105.73лв + 25 лв за държавна такса + 120 лв адвокатско възнаграждение на основание 78 ал.1 от ГПК - разноски по делото...“
Така разбирам, че съм осъден без да съм присъствал на дело, нито да съм бил "канен" по какъвто и да е начин за такова. Първият документ, който подписвам в случая е този от пощата. Казвам си ок осъдили са ме, няма какво да се занимавам - ясно, че трябва да ги платя тези пари.

До този момент не съм ги плащал...
Миналият петък получават в работата ми заповед за запор над работната ми заплата, като сотйността на запора е на стойност вече 862.92 лв, от които 105.73лв главница, със законна лихва 8.49лв. - 145 лв присъдени разноски (каквото и да значи) 360 лв разноски по изпълнителното дело в полза на С.Г.- Груп (фирмата, която е откупила дългът ми от глобул, отново без мое знание...) както и такси и разноски в размер на 243.70 лв, съгласно тарифата на ЗЧСИ...

В случая, нямам престава какви са разноските и от къде идват, не оспорвам по никакъв начин, че дължа въпросните 105.73 лв, дори и да е с таксите от първото "писмо", което получих.

Попаднах на тази тема : viewtopic.php?t=47303

И до колкото разбирам, по някакъв начин автора и е оттървал голяма част от таксите?
Как бих могъл да обжалвам тези такси и имали смисъл.
Благодаря предварително на отзовалите се !

Поздрави,
Дани
lucky7o
Нов потребител

Re: моля за съвет

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Авг 2011, 16:52

Пропуснали сте срок, когато сте получили колета със Заповедта.

В настоящият етап, можете да искате определяне на по-ниски разноски по изпълнителното дело, в частност за адвокат.

Не съм сигурен, обаче, че сте получили от съда Заповед, защото обикновено те ги донасят лично, а не по пощата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: моля за съвет

Мнениеот lucky7o » 01 Авг 2011, 17:00

Единственото нещо, което съм подписал и получл до сега е "колета" от миналата година. Лошото е, че не паза въпросния документ и няма как да кажа точно какво пишеше в него освен, това което съм написал в горния пост, но като цяло ми се вижда апсурдно за сметка от 106 лв да трябва да заплатя сумата от 870 лв... Тъй като не съм запознат нито със срокове нито с действия, които мога да предприема Ви питам какво бих могъл да направя, освен да си плащам :) Разговарях с "офиса" на частния съдебен изпълнител и това, което разбрах е, че мога да внеса 30% от стойността на дълга и след това да подам молба, за да се премахне запора над заплатата ми. И след което да изплащам дълга всеки месец по 10 %
lucky7o
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство