- Дата и час: 27 Ное 2024, 22:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заобикаляне на закона
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Заобикаляне на закона
Мислите ли, че има основание за жалба до Адвокатската колегия, заобикаляне на закона и т.н., ако адвокат титуляр на вземане го цедира и цесионерът ангажира адвоката-цедент като процесуален представител по изпълнителното производство? Да не вземат да го изтълкуват като заобикаляне на забраната адвокат да пише сам на себе си хонорар?
- kleines
- Потребител
Re: Заобикаляне на закона
Ццццц, този адвокат няма ли си приятели адвокати?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Абе той сигурно има , ама нали и те ще искат от баницата пай
- kleines
- Потребител
kleines написа:Абе той сигурно има , ама нали и те ще искат от баницата пай
Значи няма приятели ... да разбираме
- inspectora
- Активен потребител
Приятели, приятели, ама сиренето на магазина е с пари Да кажем, че няма...
- kleines
- Потребител
Лошо... От където и да го погледне човек, все лошо. Първото като да е най-лошо.
-
Melly - Старши потребител
Стоях и си мислех кое му е лошото, но отпосле се зачетох в написаното...
Първо- този цедент няма приятели, не и сред адвокатите. Жалко.
Второ- не ми стана ясно има или няма уведомление до Д за договорената цесия?( този въпрос има връзка със заплащането на таксите по ИД, мисля).
Трето- на тоя цесионер к`ва му е изгодата ( симулация? , щото все трябва да имате писмено начало за тея работи, за да си събере цедента парите отпосле)?
Четвърто- което е още по-странно като как цедента ще договаря сам със себе си?( нали по дефиниция цесията е прехвърляне на вземане- като е така, то В е цесионера(приобретател по вземането), който ще договаря с цедента( прехвърлителя по същото), но последния сам със себе си е малко странна конструкция).
Спирам, защото това няма нищо общо със заобикаляне на закона, но и вие си знаете( ако бе така то нямаше да съществува изобщо института на цесията).
п.п. а като страничен минувач се питам за какво ви е тази правна гимнастика- разпореждате се с установено по размер и основание вземане( добре, че е по чл. 410 тая работа, че инак мъка), за да докопате адв. хонорар по изп.д. или дългата данъчна ръка да е настигнала цедента ?
Няма да питам какво мисли по този въпрос цесионера, защото някак е сигурно, че все пак ще иска част от пая( аз да съм ще ви търся цялото вземане, което е принудително събрано- щото не сме приятели, да кажем, и защото нормата ми го позволява) .
kleines написа:Мислите ли, че има основание за жалба до Адвокатската колегия, заобикаляне на закона и т.н., ако адвокат титуляр на вземане го цедира и цесионерът ангажира адвоката-цедент като процесуален представител по изпълнителното производство? Да не вземат да го изтълкуват като заобикаляне на забраната адвокат да пише сам на себе си хонорар?
Първо- този цедент няма приятели, не и сред адвокатите. Жалко.
Второ- не ми стана ясно има или няма уведомление до Д за договорената цесия?( този въпрос има връзка със заплащането на таксите по ИД, мисля).
Трето- на тоя цесионер к`ва му е изгодата ( симулация? , щото все трябва да имате писмено начало за тея работи, за да си събере цедента парите отпосле)?
Четвърто- което е още по-странно като как цедента ще договаря сам със себе си?( нали по дефиниция цесията е прехвърляне на вземане- като е така, то В е цесионера(приобретател по вземането), който ще договаря с цедента( прехвърлителя по същото), но последния сам със себе си е малко странна конструкция).
Спирам, защото това няма нищо общо със заобикаляне на закона, но и вие си знаете( ако бе така то нямаше да съществува изобщо института на цесията).
п.п. а като страничен минувач се питам за какво ви е тази правна гимнастика- разпореждате се с установено по размер и основание вземане( добре, че е по чл. 410 тая работа, че инак мъка), за да докопате адв. хонорар по изп.д. или дългата данъчна ръка да е настигнала цедента ?
Няма да питам какво мисли по този въпрос цесионера, защото някак е сигурно, че все пак ще иска част от пая( аз да съм ще ви търся цялото вземане, което е принудително събрано- щото не сме приятели, да кажем, и защото нормата ми го позволява) .
- Гост.
- Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|