Здравейте, приятели!
Искам да ви питам нещо важно за мен.
Юни месец 2010 получих писмо от НАП, да се явя в управлението им за справка ,свързана с това че като Управител на ЕООД е трябвало да подавам в статистиката годишен отчет. ООД е създадено 2006 г. и до ден днешен не е имало дейност.Поради преминаването на държавна работа през 2008 година другите собственици прехвърлят дяловете си на мен и фирмата е пререгистрирана в ЕООД. През 2009г. попитах няколко счетоводителя трябвали да се подават декларации при нулева дейност на фирмата, те ми отговориха след като фирмата няма дейност и не е подадена декларация в НАП за започване на дейност ,то не е необходимо да се подават в НАП декларация с нулева дейност. Даже един от счетоводителите ми каза че видял как са върнали негов колега в НАП който искал да подаде нулева декларация.
Когато отидох в юни месец 2010 в НАП да изясня нещата се оказа че е трябвало от 2009г. да подавам в статистиката годишен отчет. Освен това е трябвало подам за 2008г и 2009г нулеви данъчни декларации въпреки че не е подадена декларация в НАП за започване на дейност. Дадоха ми нулеви данъчни декларации за 2008г и 2009г които попълних и предадох на служителя, като предварително попитах какво ще ми бъде наказанието Те ми отговориха след като Ви за първи път и не сте знаели нашата практика е обществено порицание. Без да ми обяснят,ми съставиха четири акта два на мен и два на фирмата. В началото на септември 2010г четири наказателни постановления два на мен за по 300лв общо 600лв., и два на фирмата за по 500лв., общо1000лв. Тогава разбрах че съм излъган от държавните служители. Нех адвокат и обжалвах в 7-дневен срок. След два месеца минаха вече три дела от които две спечелих едно загубих.От хода на делата се разбра че ако аз не съм отишъл в НАП и не съм подал декларации е нямало механизъм по който да ми съставът акт. Излиза че когато човек е честен към държавата тя полицейски го мачка и тормози. Тормоза от страна на държавата в лицето на НАП продължи на следваща инстанция където тя обжалва в административния съд. Преди няколко дни разбрах че три от делата бяха загубени от мен. До ден днешен нямам писма от административния съд че съм загубил делата. Адвокат ми каза че на по виша инстанция, държавата не е предвидила да се обжалва. Преди няколко дена получих покана на мое име за доброволно погасяване на две от наказателните постановления на основание чл.182,ал1 от ДОПК. Аз чакам писмо от решенията на административния съд получавам покана за доброволно погасяване на основание чл.182,ал1 от ДОПК.
Въпросите ми са следните. Трябва ли да получа писма от решенията на административния съд за всяко дело?
Има ли право НАП да изпраща покана за доброволно погасяване на основание чл.182,ал1 от ДОПК след като едно от наказателните постановления на мое име, е обжалвано/ подадено е съгласно необходимия ред/а не е влязло въобще в съда?
От коя друга инстанция, президентство парламент мога да очаквам помилване?
Каква давност имат тези наказателни постановления?
Моля помогнете ми незная какво да правя.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 22:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
От коя друга инстанция, президентство парламент мога да очак
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: От коя друга инстанция, президентство парламент мога да
posol написа:През 2009г. попитах няколко счетоводителя трябвали да се подават декларации при нулева дейност на фирмата, те ми отговориха след като фирмата няма дейност и не е подадена декларация в НАП за започване на дейност ,то не е необходимо да се подават в НАП декларация с нулева дейност. Даже един от счетоводителите ми каза че видял как са върнали негов колега в НАП който искал да подаде нулева декларация.
Извинявайте, но лъжете Просто няма такова нещо, не е измислено, липсва формуляр, бланка, шаблон, на "Декларация за започване на дейност"
А пък това за единия, дето видял как върнали другия... е култово. Колкото до помилването... освен регионалната митрополия, за друга институция не се сещам
- prnedev
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|