начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Осъден за платени данъци?

Осъден за платени данъци?

Мнениеот limoncho » 06 Фев 2012, 22:12

През май месец 2011 получих покана за доброволно изплащане на данък сгради и такса смет за 2010 година и малък остатък от 2009-та. Направих вноска в посочения срок. В началото на декември 2011 платих всички останали данъци (+ лихвите), включително и за 2011-та година.
Най-неочаквано в края на януари 2012-та година получих Покана за доброволно изпълнение от частен съдия изпълнител, според която дължа данъците, които вече съм изплатил, лихви към тях (с крайна дата 10 дни след като бях изплатил всичко), мораторни лихви и такса на частния съдия изпълнител. В поканата пише, че е заведено дело и съм осъден, без да подозирам за това, и в двуседмичен срок трябва да изплатя посочените суми или в противен случай ще се пристъпи към принудилтелно изпълнение по реда на ГПК (каквото и да означава това). Не знаех, че съм осъден, нито кога, за какво и на какво...
Има ли правно основание да искат да плащам, след като не съм уведомен, че срещу мен се води дело, и при положение, че изходящия номер на делото е с дата след изплащането на всички задължения?
В този случай длъжен ли съм да плащам исканата такса от частния съдия изпълнител?
limoncho
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство