Добър ден на всички,
Както става ясно от заглавието на темата имам да взимам голяма сума от физическо лице,сумата съм я предоставил,като физическо лице на физическо лице и имам нотариален документ за това.
Срока който длъжника трябваше да ми върне сумата изтече преди няколко дни.
В момента съм в дилема дали да заведа дело срещу него и да наема съдебен изпълнител или да дам длъжника на фирми за събиране на задължения.
Спрял съм се на С.Г. Груп ООД.
Какво ще ме посъветвате,как ще бъде по-добре да действам,като се има в предвид,че длъжника няма постоянно жилище и не е български гражданин,а има документ за временно пребиваване в страната.
Напълно съм наясно,че нещата ще бъдат трудни и ще отнемат време.
Какво ще ме посъветвате да дам длъжника на фирма за събиране на дългове и и ако няма развитие чрез тях, тогава да наема съдебен изпълнител и да заведа дело срещу него ?
Как ще бъде най-добре да постъпя?
Благодаря предварително на всички отзовали се в темата,всякаква помощ ще ми бъде от полза.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 21:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вземане на задължение от физическо лице
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Вземане на задължение от физическо лице
Имал си бол пари - дал си. Сега пий една студена вода и продължавай напред.
Какво означава "толяма сума" - за някои хора и 100 лв са много пари.
Какъв е този Нотариален документ който имаш за дадените пари -разписка или нещо друго.
Какъв е способа за събиране на вземания от СГ Груп - съдебен или извънсъдебен.
Ако си ползвал съветите на адвокат - той какво предлага да направиш.
Ако до сега не си ползвал съветите на адвокат - направи го, щото Форума няма да реши случая Ви - посочих Ви само някои от неизвестните за нас обстоятелства.
Какво означава "толяма сума" - за някои хора и 100 лв са много пари.
Какъв е този Нотариален документ който имаш за дадените пари -разписка или нещо друго.
Какъв е способа за събиране на вземания от СГ Груп - съдебен или извънсъдебен.
Ако си ползвал съветите на адвокат - той какво предлага да направиш.
Ако до сега не си ползвал съветите на адвокат - направи го, щото Форума няма да реши случая Ви - посочих Ви само някои от неизвестните за нас обстоятелства.
- neutralen
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|