начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Забрана за напускане на страната

Забрана за напускане на страната

Мнениеот norvin » 29 Фев 2012, 21:52

Здравейте! Имам кредит, който не мога да плащам в момента и най-вероятно ще ме дадат на съдя изпълнител. Имат ли право да ми наложат възбрана да напускам страната. Кредита е за 9000 лв. Някъде бях чул, че ти налагат забрана за напускане на страната, но ако се пусне жалба, съдията я отменя, тъй като за такива кредити не можели да налагат такива възбрани. Вярно ли е???
norvin
Младши потребител

Re: Забрана за напускане на страната

Мнениеот karastoianova » 02 Мар 2012, 23:17

Доколкото знам вече не се налагат такива възбрани, както за страните от ЕС така и за всички останали. С други думи без значение колко пари дължите и на кого, не могат да ви забранят да напускате Б-я когато пожелаете.
ЕС не разрешава да се налагат забрани за напускане на страната по икономически причини, а това е точно такава причина.

Това за подаване на жалба за отмяна на възбраните важи само за тези, които са попаднали в "заварено положение" в момента на влизане на новия закон в сила. Т.е. те са имали вече забрана за напускане на страната по стария закон, която не е отменена автоматично след влизане на новия закон в сила.
/Типично по български, нали?/
karastoianova
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство