Днес в къщи ме посети един господин който ми връчи едно писмо в което пише че имам задължение към Глобул от 45 лв. от 2004 година. От 2004 до 2010г. аз живея и работя в Испания.
Фирмата със взиманията която ме посети е СГ ГРУП ООД. Господина ми обясни че допреди месеци е имало давност за тези неща, но сега вече нямало давност и трябва в срок от три дни да заплатя тези 45лв., иначе....знаем какво казват.
Бихте ли казали имали давност или не, и какво да правя. Аз ще си платя тези 45 лв. но начина по който беше тръгнал да лепи на вратата едни големи червени стикери на който пишеше че имам просрочени задължения и да се обадя веднага ме подразниха.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 21:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задължение от 7г. към Глобул
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Задължение от 7г. към Глобул
jab4eto написа:.... Господина ми обясни че допреди месеци е имало давност за тези неща, но сега вече нямало давност и трябва в срок от три дни да заплатя тези 45лв., иначе....знаем какво казват...
Спокойно, давност има. И преди един месец е имало и сега пак си има. Щом е от 2004, давността е изтекла преди 2 години. Освен ако не ви връчат някоя заповед за изпълнение, няма нужда да плащате или правите каквото и да било.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
law_master написа:
Освен ако не ви връчат някоя заповед за изпълнение,
Какво ще каже това...заповед за изпълнение.
- jab4eto
- Младши потребител
дълго е за обяснение, най-общо казано считате се един вид за осъдена. Но може да се възрази срещу нея, като след това, за да се събере сумата е необходимо да се води дело по общия ред, което надали ще стане. Има възможност давността да е прекъсвана през периода и поради това да не е изтекла още. Прекъсва се давността най често ако се сезира съда за събиране на вземането. След прекъсването започва да тече нова давност.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Благодаря,
не съм осъждан за тази сума...за първи път идва такова писмо при мен. Докато съм бил в чужбина пак е идвало един път такова писмо, но нищо друго. Благодаря пак.
не съм осъждан за тази сума...за първи път идва такова писмо при мен. Докато съм бил в чужбина пак е идвало един път такова писмо, но нищо друго. Благодаря пак.
- jab4eto
- Младши потребител
Давността за мобилните оператори е 3-годишна, не 5!
- stefan_
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|