- Дата и час: 27 Ное 2024, 21:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Телефонен тероризъм от С.Г. груп
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Телефонен тероризъм от С.Г. груп
Здравейте, от около месец имам ужасяващ проблем с въпросната колекторска фирма, получавам средно по 400 - 500 повиквания на ден, включително заплахи. Става въпрос за задължение на стойност под 100 лева и съответно отпреди повече от 3 години към мобилен оператор Глобул. След като обясних, че съм наясно със закона горе долу(банков служител съм), ми беше казано, че ще бъда "емоционално тормозена", докато не заплатя, в едно от оставените гласови съобщения бях подканена да "попъшкам", също така ме наричат и "софийска ..........." и т.н. и т.н. не ми се изброяват вулгаризмите. Въпросът ми е, какво мога да направя в съответния ред за да си търся правата и да прекратя този терор, тъй като позвъняванията са от 8 до 18, сякаш нямат друг клиент освен мен. Освен това Глобул не са ме уведомили за продажбата на задължението ми, в момента чакам и копие от договор, защото бих искала да се консултирам с адвокат! Положението с въпросната съмнителна колекторска фирма е повече от драматично, доколкото се поинтересувах в интернет пространството не съм изолиран случай, просто плачат за съд! Моля, помогнете ми с насоки, защото съм лаик правото, а искам да си търся правата!
- tottick
- Нов потребител
Re: Телефонен тероризъм от С.Г. груп
Прехвърлете всички входящи обаждания до новинарския телефон на някоя национална телевизия Ще изкарате ден-два без телефон, но вероятно безобразията на тая фирма най-накрая ще предизвикат медиен интерес.
А ... що не вземете да им платите тия 100 лева? Това е цената на 1-2 консултации с адвокат... които едвали ще ви стигнат ако решите да се борите с тях.
А ... що не вземете да им платите тия 100 лева? Това е цената на 1-2 консултации с адвокат... които едвали ще ви стигнат ако решите да се борите с тях.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Всъщност задължението ми е 30 лева, цитирах 100, тъй като доколкото знам не могат да ме съдят съответно за по-малка сума. Въпроса е принципен, ако има правен път, по който да търсят задължението, да заповядат! Похватите им приличат на някакви мутренски прийоми от 90-те, допреди седмица може би се бореше гнева със смеха, но вече положението е извън контрол. Взела съм си отпуска, за да подавам жалби (без да съм убедена в ефекта) Идеята за телефона е даже много добра, но проблема е, че телефона ми е служебен... Въпреки това ще помисля в тази посока. Помагайте със съвет до кои институции да подам жалба и съответно, какви действия мога да предприема!
- tottick
- Нов потребител
За 12 лева си направете кефа да пуснете една частна тъжба до съда за обида (12 лв е държавната такса).
- chadel
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|