начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Изплащане на обезщетение за лека телесна повреда и обида

Изплащане на обезщетение за лека телесна повреда и обида

Мнениеот nedi_veli » 18 Май 2012, 19:36

Здравейте!
Поздравления за прекрасния форум! Не знам дали това е правилният раздел за темата - ако не е, се извинявам! Бих искала да попитам след като съм спечелила дело за лека телесна повреда и присъдата не е обжалвана на по-горна инстанция как трябва да получа присъденото ми обезщетение - какъв е механизма и какви са сроковете? Благодаря Ви предварително!
Лека вечер!
nedi_veli
Нов потребител

Re: Изплащане на обезщетение за лека телесна повреда и обида

Мнениеот Гост. » 18 Май 2012, 20:53

Плащате по сметка на Рс едни 5лв. и пускате молба да ви снабдят с изпълнителен лист, съгласно присъдените във ваша полза суми. След това си търсите ЧСИ, или ДСИ, и .... по пътеката, по пътеката, та до извора на Белоногата, където ще пиете вода от кладенеца, стига да не е пресъхнал ( разбирайте ще ви съберат дължимите суми, стига да има към какво да се насочи принудителното изпълнение).

Алтернатива- възлагате на колега да свърши тази работа( някак не ми се вярва, че сама сте се справила с обвинението по това че-хе). Платения хонорар за адвокат по изпълнителното ви дело ще бъде събиран ведно с присъденото, ерго- има възвръщаемост.
Гост.
Старши потребител

Re: Изплащане на обезщетение за лека телесна повреда и обида

Мнениеот nedi_veli » 18 Май 2012, 21:22

Много Ви благодаря за изчерпателния отговор! Лека вечер! :)
nedi_veli
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство