Здравейте,
случаят е следния:
Имам апартамент,дарен ми от Родителите ми чрез Покупко-продажба,но те имат Пожизнено право на ползване.
Партидата за парно се води на името на баща ми,които почина през 2008г
.През 2006г са спрени 2 от радиаторите в Апартамента.През 2008г се спира изцяло парното.Въпреки това сметките само за преминаващите тръби са 80-70 лв.Полза от Жалби пред Топлофикция-никаква.
На 23.04.2012 в апартамента идва Известие до името на баща ми,че-
-[b]От февруари 2001-до Март 2012г дължи 5600лв главница и 4200лихва.Срокът за рекламация е изтекъл.Ако до 7 дневен срок не се посети приемната на Топлофикация да се постигне споразумение за начин на изплащане на задълженията....ще се стигне до съд.
Аз отидох в Приемната ,казах че баща ми е починал. И започна ходене по мъките.Консултирах се няколко Адвокати и всички ми ми казват различни варианти.
1.Да оставяТоплофикация да води дела
2.Да пиша до Директора на Топлофикация,че аз поемам задължението на разсрочено плащане, но САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 3 год.
3.Да изчакам Решение на съда след заведено от Топлофикация дело и тогава да пиша Възражение.
Обърках се напълно, а днес изтича 7 дневния срок даден от отдел"Съдебни вземания"при Топлофикация?
Много моля за компетентно мнение!
Благодаря!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТОПЛОФИКАЦИЯ,ще съди Баща ми,който е починал.Аз ли ще плащам
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ТОПЛОФИКАЦИЯ,ще съди Баща ми,който е починал.Аз ли ще пл
Отговор 1 е правилен- останалото нямам идея защо ви е препоръчано ( 2 е абсурден съвет, 3 е някакъв идиотизъм).
В този случай времето работи за вас- колкото повече тече, толкоз по-добре.
В този случай времето работи за вас- колкото повече тече, толкоз по-добре.
- Гост.
- Старши потребител
Отговоърт не е толкова лесен. Дължимите пари за какво са? Ако нямате протокол за свалени радиатори, съдът не признава със свидетели да се установи, че има свалени радиатори, и че отопляемия обем е по-малък. Трябва да знаете тази сума от какво се е набрала толкова много. И ТОГАВА ДА ПОДПИСВАТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО. Ако аз бях на Ваше място, щях да призная вземането само за последните три години и да го разсроча /разбира се, ако прецените, че търсените суми са в кръга на нормалното за отопление/. Защото при другите варианти пак ще ви нахлузят да платита, но със съседбни разноски, което прави ок. 600 - 1000 лв отгоре. И ще хабите страшни нерви, защото цялата система - на отчитане, и пр. е порочна, несправедлива, отвратителна. Има нещо важно: всеки сезон при изравнителните сметки, накрая от топлоразпределителното дружество /Бруната, Техем и др/ Ви изпращат тоталната сума за сезона, която се дължи. Тя /сметката, сумата/ има срок за оспорване 40 дни /може би 45 дни, но все едно/, и след като мине този срок, дължимите суми по дяловото разпределение влизат в сила - не сте се оплакали, и край. Затова, ако аз съм на Ваше място, бих направила следното - идете И ПРИЗНАЙТЕ САМО СУМИТЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ и направете разсрочено плащане - т.2 по Вашето изложение. Това ще Ви спести много нерви и пари после. Но ВНИМАНИЕ: ТОПЛОФИКАЦИЯ НЕ ПРИЗНАВА ТРИГОДИШНАТА ДАВНОСТ. Затова се съмнявам, че те ще Ви предложат документ, в която да пишете , че признавате само трите последни години. Затова идете с адвокат, ще му платите 50-80 лв, да дойде с вас, но да знаете какво подписвате. Или ако трябва - да не подписвате нищо. Защото ако подпишете друго, то означава, че си прекъсвате давността и дължите цялата сума. Ако тръгнете да се съдите, има някаква малка надеждица, но късането на нервите ви няма да си струва. Ако пък ви се занимава - оставете да Ви съдят.С поздрави - от адвокат, водил дела с Топлофикация.
- ekostova
- Потребител
Колега, не че нещо съм против, но не мога да се съглася със становището ви при тези факти- починал длъжник, комуто се води, все още!, партидата, претенция ( не, това не е още никаква съдебна претенция- това са бакалски щения на доставчика) за 11 г. вземане и препоръката: признание на вземането за три години назад единствено заради риска от колко?- да видим няма да е повече от 150лв.-200лв. разноски ( ДТ и юк. възнаграждение, без евентуални СИЕ или СТЕ) не приемам за правилен съвет.
Пасивното поведение го ползва- това е моят съвет. Не само за заради процесуалните спънки на евентуалния бъдещ иск, а и заради самата материална претенция.
Пасивното поведение го ползва- това е моят съвет. Не само за заради процесуалните спънки на евентуалния бъдещ иск, а и заради самата материална претенция.
- Гост.
- Старши потребител
Това е проблемът,че когато инкасаторката от Топлофикация отчита топломерите,показателите са нулеви.
А сумата за последните 3 г е около 1200лв.
Има много стряскащи суми.
Зимен период 2008/09- месец 11,12, 01,02, суми от 21и 40лева.
И изведнъж за месец- март; 236лв?? месец Април; 483 лева???
Как да не се стряскам.Мръзнем и на всичко отгоре...ще ни съдят?
А сумата за последните 3 г е около 1200лв.
Има много стряскащи суми.
Зимен период 2008/09- месец 11,12, 01,02, суми от 21и 40лева.
И изведнъж за месец- март; 236лв?? месец Април; 483 лева???
Как да не се стряскам.Мръзнем и на всичко отгоре...ще ни съдят?
- mirtila
- Нов потребител
Благодаря и на poli_g и на ekostova.
Излиза, че няма смисъл да ходя да се "договарям" с Топлофикация,след като не признават Давностния период.
Партидата все още се води на името на баща ми.Само да не прехвърлят задълженията на майка ми и да и спрат пенсията.
Излиза, че няма смисъл да ходя да се "договарям" с Топлофикация,след като не признават Давностния период.
Партидата все още се води на името на баща ми.Само да не прехвърлят задълженията на майка ми и да и спрат пенсията.
- mirtila
- Нов потребител
Поли е права,за 3 г.давност НО САМО,когато е поискана... има един проблем...Може да не разберете кога е делото ,то да отмине и да платите всичко,дори и повече...Или следете ежедневно сайта с насрочените дела на районния съд ,там 50 % ищци са топлофикация или....пръв заведете дело...
пп
Топлофикация са по разбрани,ама тия от ЧЕЗ..Рекетьори...Не мога да си отпиша партидата,САМО новия собственик имал право.....Да съм си сменил пардидата преди покупко-продажба и др...
Крайно време е да има час по право в началните училища....
пп
Топлофикация са по разбрани,ама тия от ЧЕЗ..Рекетьори...Не мога да си отпиша партидата,САМО новия собственик имал право.....Да съм си сменил пардидата преди покупко-продажба и др...
Крайно време е да има час по право в началните училища....
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Оставете ги да ви съдят, преди това се запишете в организацията на Павел Кърлев. Членският внос е 10 лв. на година. Щом ви заведат дело или тайно ви осъдят веднага отивате при Кърлев. Там имат юристи, които се занимават само с такива дела и знаят как да помагат на хората. Офисът им се намира в началото на централния пазар от лявата страна ако идвате откъм Възраждане. Обикновено има голяма опашка от чакащи, та се въоръжете с търпение.
На топлофикация не подписвайте абсолютно нищо. Те са мошеническа организация.
Виктор Топлийски
На топлофикация не подписвайте абсолютно нищо. Те са мошеническа организация.
Виктор Топлийски
- vik56
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|