начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

майка ми има заем от банка който е от доста години

майка ми има заем от банка който е от доста години

Мнениеот dani_viki » 25 Май 2012, 17:57

Преди два дни разбрах,че майка ми има заем от банка който е от доста години,минал е към съдия изпълнител и е направен запор на заплатите на поръчителите,като поръчителите са наши роднини.Казаха,4е ако не се внесе сумата да се вдигне запора на заплатите им,ще я съдят да и вземат имуществото.Но къщата се води на 5 наследника,какво мога да направя за да си спася дома имам детенце и 4акам второ моля помогнете със съвет ще останем на улицата.Къщата все още няма запор може ли да прехвърля дяла и на синът ми който е на 6години чрез дарение,или е по добре на мое име.Благодаря ви много.
dani_viki
Нов потребител

Re: майка ми има заем от банка който е от доста години

Мнениеот doznanie » 31 Май 2012, 00:45

Защо всеки си мисли че може да мине метър?
Аватар
doznanie
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 31 Май 2012, 08:58

Ако за къщата няма учредена ипотека, като единствено семейно жилище тя е несеквестируема - не може да бъде предмет на публична продан от СИ. Това което сте писали е много противоречиво - че роднините-поръчители искат да съдят майка ви, а по надолу, че къщата е собственост на 5 наследника, единия от които сте вие. Когато говорим за "наследници", това означава, че наследодателя е починал - кой е той и в каква роднинска връзка са останалите наследници, във случая не е ясно. Поръчителите и те ли са наследници, също не е ясно. Да не говорим, че за необслужвания кредит не давате никакви данни - от кога е и кога са спрели плащанията и т.н.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ch3oh » 31 Май 2012, 19:02

Да пишете "ч" като 4 - ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
ch3oh
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство