начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

помощ!!!възможно ли е прекратяване по давност?

помощ!!!възможно ли е прекратяване по давност?

Мнениеот danaq_v » 27 Юли 2012, 10:28

Здравейте! Ето и моят казус, доста е оплетен, надявам се да го представя максимално ясно:през 2000 пред ОС срещу мен е заведено дело, и е наложена обезпечителна заповед. През 2001г. е изкаран и изпълнителен лист. Наложена е възбрана върху единственото ми жилище.В края на 2001 г. ищеца спира изпълнителното дело. До 2007 година делото е преобразувано от държавен към частен и в последствие към друг частен съдебен изпълнител, като до 2007 г. изпълнителното дело не е възобновявано по молба на ищеца, нито са предприети действия от страна на ЧСИ. през 2008 г. е насрочен опис на имота, след описа прехвърлих чрез дарение имота на двете ми деца.След това ЧСИ насрочва първа публична продан, която е обжалвана(без отговор), насрочена е и втора публична продан, която също е обжалвана (без отговор),но независимо от това е издадено постановление за възлагане, което също е обжалвано, но отново без никакъв отговор. През 2011г. е постигнато споразумени м/у длъжника и ищеца , исканията на ищеца са удовлетворени и с негова молба , възбраната върху имота е вдигната.ЧСИ спира производството. Непосредствено след това изпълнителното дело е възобновено по искане на ищеца, въпреки платените от моя страна такси (1800лв.)за прекратяване на изпълнителното дело. Междувременно децата ми продадоха имота, но ищеца заведе Павлов иск. Какви са последиците и какви са нашите права, с които да се защитим?
Безкрайно Ви благодаря за отделеното време и внимание!
danaq_v
Нов потребител

Re: помощ!!!възможно ли е прекратяване по давност?

Мнениеот neutralen » 27 Юли 2012, 13:38

Консултирайте се с адвокат. От вашето инфо липсват данни за извършени процесуални действия от 2001 г, когато е постановено "спиране" да 2007 г, а те са от съществено значение да се прецени дали не е настъпила перемпция/прекратяваане изп. производство по силата на закона/ и ако е така, как е възобновено - дали не са налице други процесуални нарушения. А това е много важно.
neutralen
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство